Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Povećan broj sahrana

  U prvih pet mjeseci ove godine u Župnom uredu župe Svih svetih bilježe iznadprosječan broj sahrana.
  Već prvi mjesec ove godine, prisjeća se župnik Tomislav Čorluka, bio je znakovit.
  “Već u siječnju bilo je 29 sprovoda , što se nije dogodilo u zadnjih deset godina. Taj trend se nastavio i do današnjeg dana smo imali 89 sprovoda”, navodi župnik Čorluka ističući kako je jedino 2007. godine bio sličan broj, a ove ostale godine ni blizu toga broja.
  Godišnje u župi bude između 150 i 160 sprovoda, odnosno mjesečni prosjek je između 12 i 15.
  zupnik Corluka “Prošle godine 89. sprovod smo imali mjesec dana kasnije, a ranijih godina još kasnije, što je značajna razlika u odnosu na ovu godinu”, kaže župnik.
  Porast broja sahrana bilježe i u Univerzalu. Dosad ih je bilo 117 u Đakovu, a u selima još 32, što je iznad prosjeka.
  “Nema pravila, umiru i stari, ali i mladi, no čini se da je ipak nešto više mlađih”, navodi župnik Čorluka.
  Doktorica Dubravka Ivić, iz osječkog KBC-a, pozivajući se i na svjetske trendove, zamjećuje povećani broj smrtnih ishoda kod starijih pacijenata. Među njima dominiraju starije osobe koje su neizlječivo bolesne, pa ih njihove obitelji dovode u bolnicu gdje ubrzo umiru. Osim neizlječivih bolesti, stariji ljudi teže podnose i neprekidnu izloženost tjelesnom i duševnom stresu, a utjecaj imaju i klimatske promjene, pojašnjava doktorica Ivić.
  No, zamijećen je povećan broj smrtnih ishoda i kod mlađih osoba, a s tim u vezi primjećuje se i sve više malignih oboljenja na ovim prostorimam što, kako navodi dr. Ivić, zahtijeva ozbiljnu stručnu analizu kompetentnih stručnjaka.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

  Blog