Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Oduševljeni i Đakovčani i maestro Lipanović

  Sinoćnji koncert Zagrebačke filharmonije u katedrali, a na programu je bila Bersina Idila, Mozartova Simfonija Concertante u Es-duru, I Mendelssohnov San ljetne noći; Uvertira, op. 21, Nocturno, Wedding March, op. 61, oduševio je Đakovčane što su I pokazali dugim pljeskom.
  Sa sličnim utiscima iz katedrale je otišao I maestro Ivo Lipanović koji je dirigirao sinoćnjom izvedbom.
  Bilo je to, kako je pojasnio u izjavi za naš radio, njegovo prvo gostovanje u đakovačkoj katedrali koju je dosad posjetio samo privatno s obitelji i o njoj, kako priznaje, kao i o biskupu Strossmayeru, ali i ostalim đakovačkim biskupima, zna puno.
  maestro Lipanovic “Oduševljen sam, katedrala je hiperakustična I tu treba pažljivo birati repertoar, a ovaj je repertoar na granici, morali smo malo usporiti tempo Uvertire jer bi se bilo sve izmrljalo da smo pravi tempo odsvirali, onih sitnih nota na početku, ali je zato ovaj lijepi Nocturno I pogotovo Bersina Idila fenomenalno pala u ovaj prostor, I ja ne znam ima li ljepši prostor za takovu vrstu glazbe. To su Đakovčani I prepoznali, došli su u velikom broju, ja im se zahvaljujem, bili su vrlo srdačni, nadam se da ćemo se vidjeti još koji put”, rekao je maestro Lipanović.
  Sinoćnjim koncertom Zagrebačke filharmonije završeni su ovododišnji 12. Strossmayerovi dani.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog