Friend Links

  • Cheap NFL Jerseys
  • China Wholesale Jerseys Online
  • Inovativnost i kreativnost izlaz iz krize pekarstva

    U Đakovu se danas i sutra održava 13. kongres “Hrvatski pekar” koji je okupio nekoliko desetaka sudionika iz pekarstva, mlinarstva i slastičarstva. Središnje su teme aktualno stanje, odnosno kriza hrvatskog pekarstva, promjene koje su nastupile ulaskom Hrvatske u EU, mogućnosti korištenja EU fondova, a predavači dolaze iz svih sektora, kao i nadležnih državnih institucija, odnosno inspekcija, ističe Stjepan Odobašić, direktor Novinsko-nakladničkog poduzeća Robinson, organizatora kongresa.
    “Rješenje krize u pekarstvu je u inovativnosti i kreativnosti, novim tehnologijama i novim paletama proizvoda, pokazala je svjetska kriza”, poručio je hrvatskom pekarima Odobašić ističući kako je u Hrvatskoj porasla potrošnja kruha, što je dokaz krize. “U Hrvatskoj se troši 78 kilograma kruha po glavi stanovnika, a prije deset godina ta potrošnja iznosila je 58 kilograma, što govori o razmjerima krize”, upozorava Odobašić.
    pekarski stol A, da je praćenje novih tehnologija, kreativnost i inovativnost i brza prilagodba novim uvjetima ključ uspjeha i u pekarstvu svjedoči primjer Renate Kruhan, vlasnice male pekare u Samoboru koja za sebe voli reći da nudi čudne vrste kruha, a najnoviji joj je proizvod kukuruzni kruh s koprivama, a nedavno je predstavila i čokoladu s čvarcima.
    Među sudionicima 13. kongresa hrvatskih pekara tek rijetki su bili iz Đakova, potvrdila nam je to i Franka Bognar koja ističe da Đakovčani teško prihvaćaju nove proizvode, te da takva proizvodnja stvara nove troškove koje je teško pratiti.
    Na kongresu su predstavljeni i proizvođači repromaterijala, mješavina i opreme iz europskih zemalja.
    Kongres hrvatskih pekara održava se u hotelu Đakovo.

    Komentirajte

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

    Blog