Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Gradski čelnici za cjelovito rješenje zemljišnog pitanja

  oranicaGradonačelnik Zoran Vinković i predsjednik Gradskog vijeća Goran Soldo uputili su dopis ravnateljici Agencije za poljoprivredno zemljište Blaženki Mičević, kojim zahvaljuju na odobrenoj suglasnosti na đakovački natječaj za zemlju iz 2011. godine, pogotovu što je samo šest mjeseci ranije Agencija odbila dati suglasnost. Podsjećaju, međutim, na zajedničku odluku gradonačelnika i Gradskog vijeća kojom se od Agencija tražila suglasnost na čestice, odnosno tehnološke cjeline za koje nije uložen prigovor , kao i za one za koje je prigovor neosnovan, dok se za katastarske čestice, odnosno tehnološke cjeline na kojima su prigovori osnovani, predlagalo Agenciji da ih vrati Gradu na ponovno odlučivanje od strane stručnog gradskog Povjerenstva proširenog predstavnicima Agencije, a sve to bez raspisivanja novog natječaja, odnosno javnog poziva za zakup poljoprivrednog zemljišta.
  Budući da suglasnost nije dana na spomenuti način, na čemu Grad, kako se u dopisu navodi, inzistira već tri godine, od Agencije se traži da ponovno razmotri donesenu odluku, te udovolji zahtjevima gradonačelnika i Gradskog vijeća, te brojnih obiteljskih i poljoprivrednih gospodarstava.
  S tim u vezi, traže i sastanak predstavnika Grada s predstavnicima Agencije, kao i dodatno obrazloženje za svaku česticu, odnosno tehnološku cjelinu koja nije dobila suglasnost. Agenciju se također upozorava i na uočene greške u dobivenoj Suglasnosti, te izražava nada da će do zajedničkog sastanka uskoro i doći, kako bi se pronašlo cjelovito rješenje zemljišnog pitanja.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

  Blog