Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Nadbiskup Hranić o stanju u Slavoniji: ” To je za kriknuti”

  U Đakovu su se danas okupili biskupi Đakovačko-osječke crkvene pokrajine čime je označen i početak rada Međubiskupijskog suda I. stupnja za koji su, kako je u uvodu istaknuo nadbiskup Đuro Hranić, stvoreni svi uvjeti za samostalno djelovanje.
  “Početkom rada Međubiskupijskog suda sve ženidbene parnice, a takvih je dosad bilo pedesetak, moći će biti riješene u roku godine dana”, najavljuje nadbiskup Hranić naglasivši da je okupljen krug od 19 suradnika među kojima su, uz poznavatelje crkvenog prava, i liječnici ginekolozi, psihijatri, psiholozi i druge stručne osobe.
  Požeški biskup Antun Škvorčević najavio je odlazak biskupa u Jasenovac na Žalosni petak, odnosno uoči Cvjetnice gdje će se obilježiti Dan čišćenja pamćenja i spomena mučenika.
  “Bit čišćenja pamćenja je u tome da se pokuša evanđeoskim putem praštanja i milosrđa izdići iznad zla koje se dogodilo i pamtiti prošlost i teške događaje u čistoći, jer ukoliko bi dopustili emocijama, odnosno osjećajima osvete ili mržnje da prevladaju postali bismo žrtve zla koje se dogodilo”, pojasnio je biskup Škvorčević. Slično pokorničko slavlje održat će se i u Staroj Gradiški gdje su tamnovali mnogi svećenici nakon Drugog svjetskog rata, najavljuje požeški biskup.
  Na današnjem susretu s novinarima bilo je riječi i o sve težoj krizi, koja se posebno osjeća u Slavoniji, a s tim u vezi nadbiskup Hranić istaknuo je da su “etičnost, poštenje i moral potpuno obescijenjene vrijednosti”, te da se politika i društveni angažman sveo na borbu za vlast, vlastite pozicije, zadovoljavanje osobnih interesa i probitaka, a ne kao zalaganje za opće dobro. “O tome svjedoče i afere o kojima se govori i piše umjesto da odgovorni rješavaju uzroke krize”, navodi nadbiskup Hranić.
  “To je za kriknuti…, propadaju sela, odlaze čitave mlade obitelji, Slavonija se pretvara u pukog proizvođača sirovina,” upozorava nadbiskup Hranić navodeći kako Crkva svojim karitativnim djelovanjem pokušava tek ublažiti situaciju.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog