Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Mladi preuzimaju inicijativu

  Grupa mladih i obrazovanih Đakovčana, među kojima su profesori, inženjeri, ekonomisti, pravnici i studenti, potaknuta dugogodišnjom letargijom koja je zahvatila sve pore društvenog života u gradu, osnovala je Centar za razvoj i prosperitet kojemu je cilj organiziranje edukacijskih, kulturnih, znanstvenih, medijskih i sportskih sadržaja radi pomicanja važnosti poduzetništva i poduzetničkog načina razmišljanja lokalne zajednice. Predsjednik je Mladen Šalinović, potpredsjednik je Tomislav Vinković, a tajnik Zvonimir Bušić.
  Osim promicanja i razvoja poduzetništva i poduzetničkog načina razmišljanja, cilj je i povezivanje s realnim sektorom, javnim institucijama, praćenje natječaja i izrada projekata na lokalnoj, regionalnoj, nacionalnoj i europskoj razini, te jačanje suradnje sa srodnim organizacija posebno na realizaciji projekata, pojašnjava predsjednik Šalinović. “Želimo biti svojevrsni servis prije svega poduzetnicima, gospodarstvenicima, ali i onima koji tek počinju s poslom”, kategoričan je Šalinoć.
  Članovi đakovačkog Centra za razvoj i prosperitet ne kriju ambicije posebno na planu povezivanja s poduzećima i institucijama, a već su, kako ističu, i odradili neke ideje poput izrade projekta koji se tiče edukacije učenika srednjih škola, a u tijeku je izrada projekta vezanog za sportske aktivnosti naših sugrađana. Centar je uključen i u organizaciju projekta edukacije mladih na razini države, u pripremi je i projekt analize tržišta i konkurencije, te izrada marketing plana za jedno malo poduzeće.
  Centar će u studenome organizirati predavanje o EU fondovima, a 30. listopada pripremaju predavanje o volontiranju.
  Osnivači đakovačkog Centra za razvoj i prosperitet pozivaju sve zainteresirane da im se jave i svojim znanjem i idejama doprinesu razvoju zajednice i porastu zaposlenosti, a redoviti susreti se održavaju dvorani za sastanke u Gradskoj nastavno sportskoj dvorani.
  I tako, dok se đakovački političari jalovo prepiru o tome tko je kriv za dugogodišnju gospodarsku stagnaciju i izostanak inicijativa i projekata, posebno kroz fantomski “Poduzetnički centar” koji nikako da zaživi, mladi preuzimaju inicijativu.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog