Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • I KUD-ovi zaslužni za razvoj Vezova

  Povodom proglašenja Đakovačkih vezova najboljom kulturnom manifestacijom gradonačelnik Zoran Vinković danas je na prigodnoj svečanosti uručio zastave Grada i Vezova kulturno umjetničkim društvima koja od početka sudjeluju na toj smotri i koja su, kako je rekao, simbol Đakovačkih vezova. Zastave je primilo dvadesetak predstavnika kulturno-umjetničkih društava iz cijele Đakovštine kojima je gradonačelnik zahvalio za očuvanje i njegovanje tradicije, ali i razvoj Vezova, posebno sada kada je Hrvatska u Europskoj uniji.
  U ime kulturno-umjetničkih društava zahvalio je predsjednik Folklornog odbora Đakovačkih vezova Tomislav Vuković istaknuvši zadovoljstvo što je višegodišnji sustavni rad oko organizacije te smotre folklora prepoznat i izvan Đakovštine.
  Afirmaciji Đakovačkih vezova svoj doprinos daje i Turistička zajednica čija se direktorica Marija Burek također zahvalila kulturno-umjetničkim društvima za sinergijsko djelovanje u razvoju turističke ponude grada. Naglasila je da će ova nagrada, koja je dosad dodijeljena Rapskoj fijeri i Sinjskoj alci, omogućiti uključivanje Đakova na turističku kartu Hrvatske,
  Susret s predstavnicima kulturno-umjetničkih društava iskorišten je i za navjavu 48. Đakovačkih vezova za koje su već počele pripreme.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog