Friend Links

  • Cheap NFL Jerseys
  • China Wholesale Jerseys Online
  • Svi optuženi proglašeni krivima – Gašparu 4 godine i 8 mjeseci zatvora

    Na Županijskom sudu u Osijeku u 13.15 sati završeno je izricanje nepravomoćne presude u slučaju Đakovština u kojoj su svi optuženi proglašeni krivima. Vijeće je donijelo odluku prema kojoj je, kako ističe glasnogovornik Miroslav Rožac, u optužnici i prilagođenoj optužnici prvooptuženi Paško Gašpar osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 4 godine i osam mjeseci, drugooptuženi Ivan Vuksanović na dvije godine i šest mjeseci. Obojica prvooptuženih presuđeni su na bezuvjetne kazne.
    krivi suTrećeoptuženi Željko Perić, četveroptuženi Marijan Bakula, peti optuženi Martin Župan i šestoptužena optužena Ana Lasić presuđeni su na kaznu zatvora od jedne godine, a na njih su primijenjenje odredbe o uvjetnoj osudi tako da im se odgađa izvršenje kazne zatvora od jedne godine ukoliko u razdoblju od četiri godine ne počine novo kazneno djelo.
    Najavljujući žalbu Vrhovnom sudu, Marko Dumančić, odvjetnik prvooptuženog Paška Gašpara, u izjavi za naš radio je rekao: Mi smo smatrali u procesu da činjenice, čini se, nisu na siguran i izvjestan način utvrđene. To smo tvrdili kroz cijeli postupak, međutim sud smatra da su utvrđene i na osnovu toga je donio ovakvu presudu. Na ovu presudu mi ćemo uložiti žalbu kada dobijemo pismenu presudu, kada vidimo razloge koje sud mora iznijeti u pismenoj presudi, onda ćemo dati adekvatne odgovore. Tvrdimo da ovakva presuda ima mnogo manjkavosti i zbog toga ćemo uložiti žalbu Vrhovnom sudu, izjavio je Dumančić.

    Komentirajte

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

    Blog