Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Sljedeći tjedan stiže očitovanje o natječaju za zemlju!

  zemlja Višegodišnji đakovački gordijski čvor, vezan uz raspolaganje državnim poljoprivrednim zemljištem, uskoro bi se, ako je suditi po najavama iz Agencije za poljoprivredno zemljište, mogao početi raspetljavati. Naime, ravnateljica Agencije Smiljana Goreta-Ban u izjavi za naš radio za sljedeći je tjedan najavila očitovanje o đakovačkom natječaju.
  “Ja ne bih htjela davati unaprijed nikakve izjave zbog toga što mislim da nije korektno da se preko medija priopćavaju odluke. Očitova ćemo se sljedeći tjedan, a nakon toga će se postupiti u skladu sa zakonom”, ističe ravnateljica.
  Iako ne želi reći kakvo će očitovanje Agencije biti, naslućuje se da natječaj neće dobiti suglasnost.
  “Vi možete zaključiti što hoćete, a ja kažem da je pritužbi veliki broj, odnosno da je uočen veliki broj nepravilnosti i prema tome naše nadležne službe i dalje obavljaju svoj posao i sljedeći tjedan će Agencija donijeti odluku i Gradsko vijeće će dobiti odgovor vezan uz taj natječaj”, pojašnjava ravnateljica Goreta-Ban.
  Tvrdi da su u đakovačkom slučaju nepravilnosti uočene u više od jedne trećine natječaja, a najviše primjedbi odnosi se na to da odabir poljoprivrednika nije bio u skladu sa zakonom.
  “Problem je u tome što u određenim situacijama kad se Povjerenstvu ili bilo kome izbor nije činio u redu, oni nisu donosili odluke u skladu sa zakonskim kriterijima i kada je toga previše, odnosno i kad se zbroje ostale nepravilnosti i veliki broj prigovora, onda je pitanje kako su službe odradile cijeli posao, a mi vidimo da se taj posao dobro može odraditi”, kaže ravnateljica.
  U Agenciji za poljoprivredno zemljište priznaju da je đakovački zemljišni slučaj vrlo složen, odnosno da je riječ o najvećoj površini u RH stavljenoj u raspolaganje na području jedne jedinice lokalne samouprave.
  “Mi smo svjesni situacije u Đakovu gdje ljudi, manje-više, osim poljoprivrede, teško imaju druge izvore prihoda i velike su aspiracije na to poljopriviredno zemljište, a to je i područje na kojem je razvijena poljoprivredna proizvodnja, pa je to sve zakompliciralo situaciju”, zaključuje ravnateljica uz poruku da se zakona treba držati, bez obzira sviđa li nam se, ili ne.
  U slučaju odbijanja suglasnosti, a što je u ovome trenutku izvjesno, Gradsko vijeće će poništiti natječaj i Agencija će raspisati javni poziv za zemlju koji će rješavati u suradnji s jedinicom lokalne samouprave.
  A, hoće li konačno biti riješeno ovo pitanje, ili će se ponovno otvoriti stari problemi znat će se uskoro.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog