Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • U Misnim vinima očekuju dobra vina!

  vinogradDanašnja kiša zakratko je prekinula berbu u vinogradima Misnih vina u Trnavi, a u proteklih desetak dana, kako doznajemo od voditelja proizvodnje Mire Bošnjaka, obrano je 75 posto površina.
  “S obzirom da imamo dvije vrhunske sorte; traminac i chardonnay, u njima je ove godine zaista zadovoljavajući kemijski sastav, odnosno šećer se kreće između 94 i 99, u tramincu imamo kiselinu od 5,2 do 6,7 grama po litri i to obećava, zaista, dobra vina”, pojašnjava Bošnjak.
  Od 29,5 hektara ukupnih površina vinograda Đakovačko-osječke nadbiskupije, pod tramincem je bilo 13 hektara, desetak hektara chardonnaya, 5,5 graševine, a ostalo je pod crvenim sortama. Jačina ovogodišnjih vina kretat će se od 12,9 do 13,8 posto alkohola, što jamči uobičajenu, odnosno prosječnu berbu, najavljuje Bošnjak.
  “Za sada imamo dobre ulazne sirovine i obvećavaju dobra vina, a s obzriom da smo uspjeli poberbati za vrijeme lijepog vremena to će se odraziti i na kvaliteti i vina će biti u skladu s našim standardima”, ističe voditelj proizvodnje Misnih vina.
  Ove godine u Misnim vinima neće biti ledene berbe, ali je zato 2,5 hektara traminca ostavljeno za predikatnu berbu.
  “Danas dopodne smo čak obrali jednu manju površinu s mladim tramincem koji je jedan specifičan klon i obećava jedno lijepo vino. Mislim da ćmo uspjeti proizvesti nešto od tih predikata tipa kasnih berba, izbora, izbora grozdova što obećava vino sa 14,3, ili 14,4 posto alkohola”, zaključuje Bošnjak.
  U ovogodišnjoj berbi u vinogradima Đakovačko-osječke nadbiskupije angažirano je pedesetak berača.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog