Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Velika vezovska povorka s više od četiri tisuće sudionika oduševila posjetitelje

  Vezovi 01Više od četiri tisuće sudionika prošlo je jutros ulicama Đakova, od Malog do Strossmayerovog parka, u velikoj povorci 47. Đakovačkih vezova. Svečani mimohod ove godine činile su 54 folklorne skupine iz zemlje i inozemstva, 65 svečano ukrašenih svatovskih zaprega i 85 jahača. Već po tradiciji, bili su tu i puhaći orkestri, mažoretkinje i Matični klub “Hrvatski ovčar”. Vezovi 02Ove godine gostujuće skupine stigle su iz BiH, Njemačke, Austrije i Novog Zelanda, pa su posjetitelji Đakovačkih vezova prvi put imali priliku vidjeti i Maore i Samoance, čiji nastup nije prošao nezapaženo. Umjetnički ansambl “The Ihi Conenections” i Klapa Samoana na Vezove su stigli s Folklornim ansamblom “Kralj Tomislav” iz Aucklanda, donijevši u srce Slavonije maorsku tradicijsku baštinu. Vezovi 03Vesela vezovska povorka, koja je i ovoga puta zadivila tisuće posjetitelja bogatim narodnim nošnjama i običajima, spojila se na kraju u veliko šokačko kolo pred katedralom ispred koje su i ove godine vezovski niz pratili domaćini, gosti i uzvanici Vezova – gradonačelnik Zoran Vinković, nadbiskup Đuro Hranić, župan Vladimir Šišljagić i drugi predstavnici javnog, kulturnog i političkog života i gospodarstva.
  Vezovi 04Nakon povorke, u katedrali je služena sveta misa, a u Strossmayerovom parku nastavljen je cjelodnevni folklorni program, podijeljen na Međunarodnu smotru folklora, Smotru folklora Hrvatske i Smotru folklora Slavonije, Baranje i zapadnog Srijema.
  Večeras u 20 sati u Strossmayerovom parku počinje završna priredba Slavonijo, zemljo plemenita, s izborom za najbolje nošeno narodno ruho. Nakon zatvaranja 47. Đakovačkih vezova, program se seli u Vezovski šator uz koncert Miroslava Škore.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog