Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Fortuna u prvoligaškom društvu!

  KVALIFIKACIJE ZA ULAZAK U PRVU HRVATSKU KUGLAČKU LIGU

  Slavonski Brod bio je domaćin muških kvalifikacija za ulazak u Prvu hrvatsku kuglačku ligu. Dugo su kuglači Fortune čekali ovaj vikend u kojemu su, nakon dva neuspjela pokušaja, pokazali da im je mjesto u elitnom razredu hrvatskoga kuglanja.

  Četvorica preko 600!

  Drugoga dana, na stazu su izašli još motiviraniji đakovački kuglači. Čak četiri igrača ostvarila su rezultat preko 600 čunjeva (izvsni Mario Liović 644, Vatroslav Barišić 619, Denis Leko-Mlivić 609 i Damir Ozuška 607). Zlatko Erceg ponovio je dobar rezultat (559), Ivan Kuić bacao je samo dva seta za 317 čunjeva, apriliku je dobio i Ivan Mlivić koji je dodao 267 čunjeva. U sastavu je bio i kapetan Darinko Radoš. Dobri poznavatelji kuglanja već dugo u kvalifikacijama nisu vidjeli takvu dominaciju kakvu su kuglači Fortune demonistrirali u Slavonskome Brodu. Činjenica da su jedino Đakovčani srušili više od 7000 čunjeva i da su imali pojedinačni prosjek od 594 čunja govori sama za sebe. Ovakav rezutlat teško je pronaći i u prvoligaškom društvu čime je đakovačka pobjeda još draža.

  Ove kvalifikacije, zahvaljujući đakovačkim kuglačima, bile su samo borba za drugo mjesto koje također vodi u prvoligaško društvo. Tijekom cijeloga susreta solidni su bili Bjelovarčani koji također imaju razloga za slavlje.

  kuglanje - trener zlatko saric

  Odradio odličan posao – trener Zlatko Šarić

  PRVI DAN

  Đakovački trener Zatko Šarić pomno je postavio raspored svojih igrača koji su opravdali očekivanja svoga učitelja. U prvom krugu Damir Ozuška bacio je 120 hitaca bez greške i stušio odličnih 610 čunjeva.

  kuglanje - damir ozuska

  Odlično otvaranje turnira – Damir Ozuška

  Taj rezultat ulio je dozu samopouzdanja ostalim đakovačkim igračima koji su nastavili s odličnim partijama. Zlatko Erceg, kojemu je ovo prva drugoligaška sezona, srušio je odličnih 584 čunja i već lagano najavio najjačega Fortuninog igrača Maria Liovića, hrvatskog reprezentativca koji je đakovačka uzdanica broj jedan. Liović je, za njega, solidno bacio i srušio 599 čunjeva i time stvorio veliku prednost u odnosu na ostale četiri momčadi.

  kuglanje zlatko ercegkuglanje - mario liovic

  U četvrtom krugu na stazu je izašao Denis Leko Mlivić, igrač koji može srušiti i 620, ali i puno manje čunjeva. U solidnoj partiji Leko-Mlivić dodao je 560 čunjeva što se podudara s zacrtanim planom.

  kuglanje - publika

  Vjerna đakovačka publika u Sl. Brodu

  U posljednjoj izmjeni Fortuna je na stazi imala dva igrača: Ivana Kuića i Vatroslava Barišića. Na opće zadovoljstvo „fortunaši“ su obavili posao prema očekivanju. Ivan Kuić srušio je 555, a Vatroslav Barišić 598 čunjeva.

  O dominaciji Fortune govori i činjenica da među pet najboljih pojedinačnih rezultata nalaze se čak četiri đakovačka (Damir Ozuška 610, Mario Liović 599, Vatroslav Barišić, 598 i Zlatko Erceg 584).

  Nakon prvoga dana Đakovačni su u velikoj prednosti jer su srušili 3506 čunjeva što je za 110 više od drugoplasiranoga Bjelovara, a čak 254 više od trećeplasirane Rječine iz Jelenja.

  POJEDINAČNI REZULTATI:

  Damir Ozuška                   1217

  Zlatko Erceg                       1143

  Mario Liović                       1243

  Denis Leko Mlivić            1169

  Ivan Kuić                             872

  Vatroslav Barišić              1217

  Ivan Mlivić                          267

  KONAČNI REZULTATI

  1. FORTUNA                          7128
  2. BJELOVAR                          6782
  3. MERTOJAK (SPLIT)         6629
  4. RJEČINA (JELENJE)          6504
  5. PONIKVE (ZAGREB)       6480

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog