Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Predstavljen program “europskih” Đakovačkih vezova

  Bez obzira na, kako je rekao, lokalne izbore i njihovu blizinu, gradonačelnik Zoran Vinković na konferenciji za novinare najavio je program ovogodišnjih 47. Đakovačkih vezova koji će se održati od 8. lipnja do 7. srpnja, a na kojima se očekuje oko 12.000 sudionika. U tom će se razdoblju, kako je pojasnio gradonačelnik, održati i sve one dosadašnje prateće manifestacije Vezova, a s obzirom da Hrvatska od 1. srpnja postaje punopravna članica Europske unije dan ranije će se to obilježiti u sklopu vezovskog programa. “Đakovo će tada pokazati ono najbolje što ima, KUD Tenu, KUD Sklad i KUD Gorjanac i njihove ljelje, a organizirat ćemo i drugu Unescovu zaštićenu nematerijalnu baštinu, a to je slavonski bećarac”, naglasio je gradonačelnik.
  “S Đakovačkim vezovima u Europu” mogao bi biti moto ovogodišnjih Vezova, najavio je Ivica Mandić ističući da je to prva značajna manifestacija koja će se održati u “europskoj Hrvatskoj”, a upravo sadržaj Vezova i je ono najljepše što ovaj grad i ljudi koji vole tradiciju mogu pokazati Europi”, zaključio je Mandić.
  Ovogodišnji Vezovi, bar kada je riječ o samoj svečanosti otvorenja, vraćaju se svojim počecima, odnosno motivu žetve, podsjetio je Mrko Ćurić, autor scenarija dodavši također da ove godine Đakovo obilježava tri obljetnice; 200 godina rođenja Jurja Tordinca, 125. obljetnicu smrti Nikole Tordinca i 150. obljetnicu smrti LUke Botića.
  Na današnjoj konferenciji za novinare najavljen je i usrkrsni Gastro fest koji će se održati u subotu 6. travnja na korzu u sklopu 5. Dana vina i turizma Osječko-baranjske županije, a na kojem će biti predstavljena cjelovita gastro i vinska ponuda.

  omentara

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog