Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Uskrsna čestitka nadbiskupa Srakića: “Kao što sam ja vas ljubio”

  Đakovačko-osječki nadbiskup Marin Srakić u ovogodišnjoj uskrsnoj pastirskoj poruci podsjeća na temeljnu kršćansku poruku i Božji poziv “Ljubite jedni druge, kao što sam ja vas ljubio” i naglašava da se upravo u tome prepoznaje onaj trajni identitet i poslanje Kristove Crkve.
  “U njega gledajte i razveselite se – to je poziv koji nas u svim životnim prilikama upravlja da svoj pogled nikada ne skidamo s Krista. Potrudimo se da nam pogled vjere ne bude maglovit, i u Isusovo uskrsnuće unesimo svu dubinu svoga bića, sve “tajne” svoga srca, sav svoj životni hod, svoje bojazni i sve rane…”, poručuje nadbiskup.
  Za takvu Crkvu, živu zajednicu koja svijetu donosi klicu uskrsne preobrazbe i pobjedu Božje ljubavi molio je nedavno, prigodom završetka svog pontifikata papa u miru Benedikt, podsjetio je nadbiskup Srakić dodajući također da ja na Kristov put ljubavi i jednostavnosti pozvao i novoizabrani papa Franjo.
  U druženju s novinarima nadbiskup Srakić prokomentirao je i aktualno stanje u društvu koje karakterizira veliki broj nezaposlenih koji, kako je rekao nadbiskup, zajedno s onima koji strahuju za posao, proživljavaju tjeskobu i neizvjesnost. Sve je pozvao, i one koji su bez posla i one koji traže ključ za rješavanje krize, da ne gube nadu. “Nažalost, oni koji su dobili povjerenje naroda nisu pronašli izlaz iz ove krize”, konstatirao je nadbiskup Srakić podsjetivši i na poruke novoizabranog pape Franje, ali prije nego što je bio izabran za papu.
  “Crkva mora ići na periferiju, ali ne geografsku, nego egzistencijalnu, tamo gdje postoji nevolja, bijeda….., …Crkva mora izići iz biskupskih dvorova, samostana, ali to neće biti lako…”, zaključio je đakovačko-osječki nadbiskup.
  Izbor novog papa prilika je kada se Crkva mora zamisliti, pojasnio je podsjetivši na njegovu jednostavnost i skromnost, a s tim u vezi odgovorio je i na pitanje hoće li ostali biskupi i nadbiskupi krenuti putem skromnosti i siromaštva. “Ja živim skromnije od pape, i mi đakovački biskupi nemamo posebnu kuhinju, nego jedemo s bogoslovima i svećenicima i nismo trebali čekati papu Franju da nam drži lekcije”, dodao je nadbiskup Srakić konstatiravši da Crkva već dosad vodi brigu o siromašnima.

  1 komentar

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog