Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Koalicija SDP, HSU i Zelena lista predstavila program za Đakovo i svoje kandidate

  Koalicija SDP-a, HSU-a i Zelene liste sinoć je u Hrvatskom domu predstavila svoj predizborni program, odnosno, kako su je nazvali, Strategiju za pametan,održiv i uključiv rast i razvoj Đakova, kao i svog gradonačelničkog kandidata Josipa Matkova. Političke stranke izbacuju liste želja, a pojedini gradonačelnički kandidati daju obećanja koja uopće nisu u ovlasti gradonačelnika, poručio je Matkov predstavljajući osnove svoga programa sažetog u sedam točaka. Zacrtano je, kako je rekao, da Đakovo bude grad koji će znati iskoristiti svoj prirodni položaj i potencijale, da bude grad prijatelj djece koji bi imao i dječjeg gradonačelnika, a među većim projektima zamišljena je i izgradnja zatvorenog bazena, za što, kako je rekao Matkov, imaju i potporu ministra Jovanovića, a tu su, kako je naveo i drugi projekti. Samo dogovorom i suradnjom sa svim institucijama državne vlasti ovaj grad može ići naprijed, poručio je Matkov.
  ” Već 20 godina Mimoza stoji tako kako stoji, 7.500 m2 korisnog prostora zjapi prazno, ne možemo to dozvoliti. Umjesto otvaranja Ulice kralja Tomislava za promet, mi ćemo je pretvoriti u Školski trg,” naveo je, među ostalim Matkov.
  Iako program, kako je rekao, obuhvaća sve segmente života u gradu i prigradskim naseljima, u njegovim temeljima je gospodarski oporavak Grada.
  ” Kada govorimo o tome, mislimo prvenstveno na obrtništvo, poljoprivredu i industrijski razvoj grada, ali nisu zanemareni ni sport, kultura, odgoj i obrazovanje… Galama nas nikamo nije odvela, ovaj grad želi bolje”, zaključio je Matkov.
  Kao kandidati za zamjenike gradonačelnika koalicije SDP-a, HSU-a i Zelene liste predstavljeni su Zvonimir Krušec i Luka Duvnjak.

  Podršku programu sinoć je dala i potpredsjednica Vlade RH i potpredsjednica SDP-a Milanka Opačić. Osvrnuvši se na stanje u državi, rekla je da se aktualna vlast suočila sa stanjem apsolutnog kaosa i nerada, te da u nastojanju sređivanja toga stanja nailaze na velike otpore. I lokalni izbori su alternativa onima koji svoj program temelje na buci, kriticizmu bez argumenata i inaćenju, poručila je Opačić.
  “Ne trebaju vam bukači, trebaju vam ljudi koji će mirno, staloženo, raditi na korist Đakova koji ima svoje potencijale i koji se može puno bolje i brže razvijati”, navela je potpredsjednica Vlade.
  Na skupu su govorili i saborska zastupnica Biljana Borzan, predsjednik HSU-a Silvano Hrelja, kandidat za župana Domagoj Hajduković, Goran Augustinović, predsjednik koalicijske Zelene liste i Damir Tomić, saborski zastupnik koji je pročitao i pismo ministra pravosuđa, a u kojemu se najavljuju određene promjene u radu pravosudnih tijela, točnije, povratak Općinskog suda u Đakovo, čime bi se, kako je rekao, nakon povratka ergele, počele ispravljati i druge nepravde nanesene gradu kojemu je, kaže, oduzeto sve što se dalo uzeti.

  omentara

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog