Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Godišnji skup đakovačkih pčelara: vlastiti prostor najveći problem

  Redovnu godišnju izvještajnu skupštinu sinoć su održali i članovi Pčelarske udruge Đakovština. Skupu se odazvao velik broj pčelara kojima je to bila prilika da se osvrnu na proteklu pčelarsku godinu, ali i usvoje nova saznanja i razmjene iskustva. Gosti su bili predstavnici Pčelarskog saveza i pčelarskih udruga iz više mjesta u regiji. Izvještaj je podnio predsjednik Pčelarske udruge Željko Tomić, koji je podsjetio da je pčelarska udruga jedna od najstarijih udruga u gradu.
  – Prvi Upravni odbor sastao se 1926. godine i od tada pčelarska udruga neprekinuto radi, čak nije prekidala ni za vrijeme II. svjetskog rata. I danas je pčelarski potencijal veliki; samo ovome skupu odazvalo se oko 90 članova, a nisu svi tu. Na ovome području ima oko 7000 košnica, što je doista značajan broj, kaže Tomić.
  Dodao je i kako prošlu godinu karakterizira i češće okupljanje pčelara na stručnim predavanjima, kojih je lani bilo osam. Članovi udruge posjećivali su i sajmove pčelarstva u Gudovcu, Vinkovcima, Novom Sadu i Beogradu. Ono što đakovačke pčelare trenutačno najviše muči je nedostatak prostora. Nastojanja su da se i to riješi i pčelari će u tome biti ustrajni, zaključio je Tomić.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog