Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Suradnjom znanosti i gospodarstva do razvoja!

  Gospodarski najrazvijenije zemlje sve više ulažu u znanstvene projekte čiji je konačni cilj primjena u praksi, a posebno se to odnosi na proizvodnju hrane. Iz godine u godinu sve je više takvih projekata i u Hrvatskoj, pa tako i u Slavoniji, koja, međutim, još uvijek zaostaje na tom planu.
  Kao vodeće institucije su osječki Poljoprivredni i Prehrambeno-tehnološki fakultet s kojima je danas župan potpisao sporazume o sufinanciranju istraživačkih projekata u poljoprivredi. Bez takvih projekata nema ni razvoja, slažu se i stručnjaci i poljoprivrednici. Tog je mišljenja i dekan Prehrambeno tehnološkog fakulteta profesor dr. Drago Šubarić koji je najavio još intenzivniju suradnju s gospodarskim subjektima.
  Pored suradnje s Osječko-baranjskom županijom, s kojom je danas potpisano pet ugovora o izvođenju stručnih projekata, Prehrambeno tehnološki fakultet, kako ističe dekan Šubarić, sve više surađuje s gospodarstvom. Naime, u tijeku su kontakti s nekoliko slavonskih tvrtki koji bi trebali rezultirati konkretnim projektima.
  Taj fakultet je i suorganizator Ružičkinih dana u Vukovaru čiji moto je unazad dvije godine “Danas znanost – sutra industrija” čime se, kako pojašnjava dekan Šubarić, želi potaknuti primjena rezultata istraživanja u našem gospodarstvu.
  Osječki Prehrambeno tehnološki fakultet surađuje i sa nekim đakovačkim tvrtkama među kojima je i Meteora, ističe dekan Šubarić.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog