Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • HDZ-ovu peticiju protiv otvaranja Ulice kralja Tomislava potpisalo 2.500 građana

  Dvije tisuće i petsto Đakovčana potpisalo je HDZ-ovu peticiju kojom žele spriječiti otvaranje za promet Ulice kralja Tomislava. Upućujući zahvalu građanima koji su potpisali peticiju, predsjednik Ante Raspudić na konferenciji za novinare održanoj ponovo u toj ulici najavio je nastavak političke borbe kroz Gradsko vijeće, odnosno zahtjev za sazivanje izvanredne tematske sjednice.
  “Duboko sam uvjeren da će gospdoin Vinković ostati usamljen u ovom projektu jer ovo je isključivo njegov projekt. On je inicirao da se u projekt obnove te ulice uvrsti otvorenje za promet, što nije bilo predviđeno ranije”, kazao je Raspudić.
  HDZ se, kako je naglasio Raspudić, ne protivi e uređenju te ulice, ali sigurnost djece, kako je rekao mora biti na prvom mjestu.
  “Gospodin Vinković sigurno ovu ulicu otvoriti neće jer da bi to mogao mora se izglasati gradski proračun za 2013. godinu, a duboko sam uvjeren da sve političke opcije to neće podržati”, samouvjereno je zaključio Raspudić.
  HDZ oko ovoga pitanja očekuje buru na Gradskom vijeću, a pozivaju se i na reakcije roditelja obližnjih škola koji su se, kako je rekao Marino Mikulić, očitovali o tome.
  “Sigurnost djece na prvom je mjestu, a Vijeće roditelja Goranove škole, kao i Vijeće roditelja Nazorove škole protive se otvaranju te ulice, a dobili smo podršku i iz crkvenih redova, pa sve to, uz peticiju 2.500 građana, daje nam za pravo da smo u pravu”, konstatirao Mikulić.
  Nada Majbaum ponovo se pozvala na Konvenciju o pravima djece, pa je pozvala gradske čelnike da svoj osobni hedonizam podrede empatiji za djecu i njihovoj sigurnosti na cesti.
  “HDZ nije zaboraio na normalno odvijanje nastave koje je bitno jer djeca iz Goranove škole prelaze u Gradsko nastavno sportsku dvoranu i to je veći problem, nego odlazak i dolazak u školu”, kazala je. I struka je podijeljena oko ovog pitanja, a izgradnjom športske dvorane u Goranovoj školi taj bi problem djelomično bio riješen, upozorila je Nada Majbuam.
  Peticiji koju je potpisalo 2.500 Đakovčana, HDZ će, kako je najavio predsjednik Raspudić, dodati i sedam potpisa vijećnika koji traže tematsku sjednicu i zaustavljanje projekta otvaranja Ulice kralja Tomislava za promet.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog