Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Plavšić: “Još nas doživljavaju kao zombije”

  Članovi đakovačke Udruge slijepih i slabovidnih osoba Dan bijelog štapa obilježit će tradicionalnim druženjem sa članicama Lions kluba Buga, a osim toga, predvidjeli su i tribinu za mlade u Osnovnoj školi Josipa Antuna Ćolnića na kojoj će dužnosnici Udruge slijepih i slabovidnih Osječko-baranjske županije upoznati mlade sa životom, problemima, ali i načinom ophođenja prema slijepim i slabovidnim osobama.
  Slijepe i slabovidne osobe u Hrvatskoj razočarane su ponašanjem državne vlasti prema njima, ističe predsjednik đakovačke Udruge Mario Plavšić. Dokaz tomu je i iznos doplatka za pomoć i njegu koji je najniži od svih zemalja u okruženju.
  U Đakovštini je sedamdesetak slijepih i slabovidnih osoba koji čak i za nabavku malo kavlitetnijeg bijelog štapa, uz čiju se pomoć kreću, moraju nadoplatiti, upozorava Plavšić. Stoga poziva da se i na listi HZZO-a “uklone” barijere koje onemogućuju slijepima da budu što samostalniji i da što kvalitetnije žive.
  “Iako se naše društvo voli prikazati kao dio Europe, svakodnevno sam u prigodi zamijetiti kako se na nas slijepe, ali i druge hendikepirane osobe gleda kao na “zombije”, dodaje Plavšić ističući kako je potrebno vrlo malo dobre volje i edukacije za prihvaćanje takvih osoba kao punopravnih članova društva.

  omentara

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog