Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Vinković: “Poduzeo sam sve što sam mogao u vezi odlagališta u Kuhačevoj”

  O slučaju odlagališta tvrtke Kongora u Kuhačevoj ulici oglasio se i gradonačelnik Zoran Vinković koji u priopćenju ističe da su neistinite tvrdnje prema kojima on i Grad snose bilo kakvu odgovornost za stanje tog odlagališta. Podsjeća da se u rješavanje tog velikog problema za stanovnike Kuhačeve ulice uključio odmah po primitku peticije 24. studenoga 2010. godine, koju je proslijedio Ministarstvu zaštite okoliša, a već idućeg je dana, kako navodi, od Županijskog odjela za prostorno uređenje zatražio informaciju o valjanosti dozvole za gospodarenje otpadom tvrtke Kongora. Gradonačelnik također podsjeća da je taj odjel u veljači 2011. izdao dozvolu za sakupljanje, obradu i privremeno skladištenje do odvoza ambalažnog papira i kartona na koju je on uložio žalbu navodeći da se lokacija nalazi u centru grada što je suprotno odredbama Generalnog urbanističkog plana. Napominje također da nije dobio poziv na saslušanje, te da su u rješenju o izdavanju dozvole navedeni netočni podaci o obavljenom očevidu na terenu jer je u vrijeme izdavanja dozvole već na tom prostoru postojala ogromna količina svakovrsnog otpada.
  Gradonačelnik pojašnjava da je Ministarstvo zaštite okoliša odbilo i njegovu žalbu u kojoj je zatražio ukidanje izdane dozvole i hitan inspekcijski nadzor čime su, zaključuje Vinković, bile iscrpljene sve zakonske mogućnosti da utječe na taj slučaj.
  S obzirom da je Kongora otišla u stečaj, Vinković traži od vlasnika tog prostora hitnu sanaciju bivšeg odlagališta kako bi bili izbjegnuti daljnji koraci i nezadovoljstvo građana Kuhačeve i okolnih ulica.

  1 komentar

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog