Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Početak nove školske godine u znaku manjeg broja učenika

  Danas je počela nova školska godina, a najviše uzbuđenja, čak i suza, bilo je među prvašićima koje su u školu dopratili roditelji.
  Prvašiće 1. b Osnovne škole Vladimira Nazora na prvom je satu dočekala pjesma i učiteljica Vesna Seiter, ali i predstavnice Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta Nevenka Pašalić, viša savjetnica iz Odjela za osnovno školstvo i Vera Šutalo, načelnica Odjela za opće programe, gimnazije,umjetničke škole i učeničke domove koje su prvašićima čestitale prvi dan i školi u ime Ministarstva darovale LCD projektor.
  “I ovu školsku godinu obilježio je manji broj učenika zbog čega je u pojedinim školama i smanjen broj odjeljenja”, istaknula je Vera Šutalo.
  “Posljednjih sedam godina prisutan je trend smanjenja broja djece, a u cijeloj Republici Hrvatskoj je oko 30.000 učenika manje. Osječko-baranjska županija po smanjenju broj učenika na drugom je mjestu, odmah iza Zagrebačke županije, i tu je negdje oko 600 učenika manje i o tome treba voditi računa. Upravo stoga ne može se vršiti pritisak na Ministarstvo, niti na škole jer naprosto nema djece – nema razrednih odjela i to je vrlo jednostavno pravilo”, pojasnila je.
  Viša savjetnika Nevenka Pašalić istaknula je da do Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta nije stigla informacija o nezadovoljstvu roditelja učenika iz Kuševca čijih je 15 učenika 7. d razreda Osnovne škole Josipa Antuna Ćolnića raspoređeno u preostala tri razreda.
  “Može se pojaviti nezadovoljstvo roditelja, ali s druge strane ministarstvo je odradilo svoj posao, kao i Ured državne uprave OBŽ u skladu s Pravilnikom. Nezadovoljstva roditelja moža uvijek biti, ali katkada i neopravdano”, konstatirala je viša savjetnica Nevenka Pašalić.
  Doznajemo da je početak nove školske godine i u Goranoj školi ipak u znaku četiri prva odjeljenja, a ne tri, kako je to bilo najavljeno iz Ministarstva čiji su predstavnice posjetile danas i učenike u Selcima i Trnavi, te Obrtničku školu u Đakovu.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog