Friend Links

  • Cheap NFL Jerseys
  • China Wholesale Jerseys Online
  • HDZ protiv otvaranja Ulice kralja Tomislava za promet

    Đakovački HDZ protivi se najavljenom otvaranju Ulice kralja Tomislava za promet. Čelnici te stranke na konferenciji za novinare upozorili su na moguće tragične posljedice zbog velike frekvencije učenika dviju obližnjih osnovnih škola. “Ne može nikakav interes biti ispred interesa i života jednog djeteta, a kamoli preko 1.600 djece koja pohađaju Goranovu i Nazorovu školu. Nema te brzine, pa makar ona bila i 20, 30 km, koja neće ugroziti život djeteta koje prelazi ulicu, a toliko je velik broj upravo u toj ulici”, upozorio je Ante Raspudić.
    Osim što će pozvati vijećnike da budu protiv takve odluke, HDZ je, kako je najavio Raspudić, spreman organizirati i peticiju građana, te u konačnici čak i svojim tijelima spriječiti otvaranje te ulice za promet. “Zašto staviti interes privatnog kapitala u odnosu na život djece. Ne može se za vrijeme početka školske godine dolaziti i obilaziti djecu, čestitati im početka školske godine, darivati majice i krokiće, a istovremeno dovoditi njihov život u opasnost”, konstatira Raspudić.
    Raspudić poziva gradonačelnika Vinkovića da se prije otvaranja ulice za promet konzultira s roditeljima učenika ovih škola, a Goran Soldo je upozorio da interes privatnog kapitala ne smije biti ispred života djece. Upozorio je da se olako shvaća ograničenje brzine, jer, kako je kazao, unatoč obraničenju u Jelačićevoj ulici se vozi i 100 km na sat.
    Čelnici HDZ-a upozoravaju i na blizinu samostana i Dječjeg vrtića, a osim građana, pozivaju i ravnatelje škola, kao i struku, da se uključe u kampanju, te spriječe pretvaranje jedne od najmirnijih ulica u gradu u prometno najfrekventniju ulicu.

    omentara

    Komentirajte

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

    Blog