Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Vinković “Bit će to najsigurnija ulica u gradu”

  HDZ-ovo protivljenje neće zaustaviti planirano otvaranje Ulice kralja Tomislava za promet koje će, kako je odgovorio gradonačelnik Zoran Vinković, uslijediti nakon planirane rekonstrukcije sljedeće godine. Dječji životi neće biti ugroženi, tvrdi gradonačelnik.
  “Ti dječji životi su danas ugroženi zbog prometa u prvom dijelu ulice kroz koji također djeca prolaze da bi došla do škole. Jedino su u ovome trenutku zaštićeni u dijelu kada je nastava, s obzirom da je drugi dio ulice zatvoren za promet”, kazao je gradonačelnik.
  Ako građani žele slušati HDZ-a, tada se u ovom gradu ništa neće događati, istaknuo je Vinković najavivši da će se u Ulici kralja Tomislava, nakon njezine rekonstrukcije i puštanja u promet, voditi računa o sigurnosti djece.
  “Stručno rečeno, dolazi do smirivanja prometa, gdje se postavljaju i zaštitne ograde koje su vezane za same pješačke staze, gdje djeca imaju sigurniji put do škole i sigurnije okruženje oko škole. Tu su i parkirana mjesta, autobusna stajališta tako da djeca ne moraju ići do autobusnog kolodvora i neće morati prelaziti cestu, a predviđena su i mjesta za dolazak invalidne djece,” dodao je gradonačelnik.
  Osim toga, gradonačelnik najavljuje i druge mjere kojima je cilj sigurnost djece u toj ulici. “Kroz ograničenje brzine, koja će biti 30 km, kroz raznorazna tehnička rješenja, osvjetljenje pješačkog prijelaza, zaštitne ograde, pokazivači brzine, ali i sama odgovornost vozača govori o tome da je grad mislio na djecu. Sve to učinit će ovu ulicu najsigurnijom u gradu, kako za one u automobilima, tako i za pješake”, zaključio je gradonačelik Vinković.

  omentara

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog