Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Ministarstvo zatvorilo Dom za psihički bolesne u Breznici

  Na temelju inspekcijskog nadzora, a u interesu zaštite korisnika, Ministarstvo socijalne politike i mladih je donijelo rješenje o zabrani rada i zatvaranju Doma za psihički bolesne odrasle osobe Breznica Đakovačka.
  Temelj za takvu odluku, kako se navodi u priopćenju, nedostaci su utvrđeni inspekcijskim nadzorom provedenim 24. svibnja ove godine, a uključuju: nezadovoljstvo korisnika pruženom uslugom, loša prehrana korisnika odnosno nepoštivanje normativa; neodgovarajući higijenski uvjeti; manipuliranje financijskim sredstvima korisnika vezanim uz pravo na pomoć za osobne potrebe, odnosno džeparac, oskudna odjeća i obuća korisnika neprimjerena potrebama, veličini i godišnjem dobu; loši uvjeti stanovanja i spavanja korisnika; nepoštivanje izvršenja mjera koje su Domu prethodno naređene rješenjem Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi iz 2011. godine; moguće izrabljivanje korisnika usluge i zaposlenika Doma za rad na gospodarstvu koje je izvor najvećeg postotka hrane koju koriste korisnici usluge; velika fluktuacija stručnog osoblja Doma zbog neprimjerenih uvjeta rada i nedostatan stručni kadar kao i tehničko osoblje.
  -“Uvjeti u kojima su zatečeni korisnici Doma Breznica Đakovačka prilikom inspekcijskog nadzora potpuno su neprihvatljivi kako sa stajališta stručnog standarda zbrinjavanja korisnika, tako i sa stajališta ostvarivanja osnovnih životnih preduvjeta za boravak osoba. Ova situacija nije od jučer i ilustracija je nereda koji smo zatekli u sustavu socijalne skrbi. Obećali smo da ćemo u sustav uvesti reda, sada to i činimo”, istaknula je potpredsjednica Vlade Republike Hrvatske i ministrica socijalne skrbi i mladih Milanka Opačić, te dodala kako je Ministarstvo socijalne politike i mladih u suradnji s nadležnim centrima za socijalnu skrb, pokrenulo hitni premještaj korisnika koji će već danas, dan nakon stupanja na snagu Rješenja o zabrani rada, biti u novim domovima, koji će im pružiti kvalitetnu i toliko potrebnu njegu.

   

  1 komentar

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog