Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Slučajni posjet afričkoj misiji rezultirao izgradnjom škole!

  Đakovo ovih ljetnih dana obilaze i brojni slučajni i namjerni turisti i gosti. Tako smo danas na korzu zatekli osječku novinarku Maju Sajler Garmaz u duštvu fra Ivice Perića, dugogodišnjeg misionara u Africi. Od dosadašnje 22 godine misonarskog staža fra Ivica je 9 proveo u Ruandi, a posljednjih 13 u Ugandi. Kaže da ga je u Afriku odveo svećenički poziv koji je izabrao.
  “Za tamošnji narod mi smatramo možda da nije razvijen, jer su siromašni, ali to je drugi duh naroda, drugo razmišljanje, osjećaji. No, istodobno, oni imaju i potrebe, odnosno treba im pomoći”, ističe fra Ivica.
  Boravak u Đakovu dio je njegova godišnjeg odmora koji je iskoristio za uzvratni posjet Slavoniji, odnosno osječkom novinarskom bračnom paru Sajler-Garmaz, Maji i Željku, koji su nakon posjeta fra Ivičinoj misiji, pokrenuli jednu zanimljivu akciju. Riječ je o izgradnji srednje tehničke škole za što su sredstva osigurana zahvaljujući upravo Željku i Maji, pojašnjava fra Ivica. Oni su, naime, napisali knjigu o njegovu misionarskom radu i ta je knjiga naišla na veliki odaziv. Dosad je prikupljeno sredstava skoro za izgradnju 11 učionica i mokri čvor, odnosno za prvu fazu, dodaje fra Ivica.
  Akcija je počela, prisjeća se Maja Sajler Garmaz, sasvim slučajno, odnosno kada je sa suprugom Željkom 2007. godine planirala bračno putovanje u Afriku. Tražeći smještaj došli su u kontakt i sa fra Ivicom koji im je ponudio svoju misiju. I tada je, kaže Maja, sve i počelo.
  “Željeli smo obići nacionalne parkove, životinje, popeti se na vulkan u Kongu, ali na kraju kad smo upoznali misiju, ljude u selu Kiwumu, gdje fra Ivica radi, jednostavno se probudila velika ljubav”, s još uvijek jednakim ushićenjem prisjeća se Maja.
  Tada se, pojašnjava, i javila želja da se pomogne misiji fra Ivice izgradnjom škole za tisuću učenika.
  Nakon povratka ona i suprug Željko napisali su knjigu koja se sjajno prodaje i zahvaljujući tome osiguran je novac za izgradnju škole u koju će se, kako navodi, prvih 150 učenika upisati oko Nove godine, kada ponovno odlaze tamo.
  Svi koji se žele upoznati s radom misije, izgradnjom škole i koji žele pomoći mogu to učiniti još uvijek, poziva Maja, upućujući na stranicu misije vijeko-ruanda.info, ili na facebooku “Srce za Afriku”. Tu se može naručiti i knjiga koju šalju širom svijeta.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog