Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Laburisti: “Zašto Satnica nije u projektu javnog gradskog prijevoza?”

  Svoj prvi javni nastup čelnici Hrvatskih laburista Stranke rada iz Satnice Đakovačke iskoristili su kako bi prozvali općinsku vlast za nebrigu, odnosno nesudjelovanje u projektu gradskog prijevoza Grada Đakova i Panturista koji bi, kako je rekao predsjednik podružnice Danijel Kruljac, omogućio Satničanima jeftiniji prijevoz do grada. “Svjesni smo da je Satnica Đakovačka zasebna općina, no to ne opravdava vladajuće da nisu pokušali ući u bilo kakav oblik razgovora da bi se pronašao model prometnog povezivanja s Đakovom”, istaknuo je na konferenciji za novinare Kruljac. Umjesto 7 kuna, Satničani zbog propusta načelnika i zamjenika načelnika moraju plaćati dvadesetak kuna za udaljenost od 6 kilometara do grada, tvrdi Kruljac. “Mislimo da je propuštena jedna velika prilika jer bi tim projektom profitirali roditeljji učenika i studenata koji svakodnevno putuju, a da ne spominjen one koji moraju ići u Dom zdravlja, tržnicu i moraju izdvojiti veliku cijenu za povratnu kartu od Satnice do Đakova”, pojašnjava predsjednik podružnice Hrvatskih laburista.
  “Umjesto povoljnog gradskog prijevoza, kojim bi uštedjela i općina i njezini žitelji, mladi moraju i dalje stopirati, a oni stariji snalaziti se na različite načine kako doći do Đakova”, tvrde satnički laburisti.
  Prozvani načelnik Općine Ivica Soldat ističe da je bilo razgovora na tu temu, te priznaje da se “možda moglo učiniti i više”.
  “No, u prvom razgovoru koji smo obavili rečeno nam je da je to projekt Grada Đakova i prigradskih naselja, tako da nakon toga nismo ništa posebno poduzimali”, odgovara načelnik Soldat ističući da je Općina, unatoč tome, omogućila učenicima sufinanciranje prijevoza od 50 posto, tako da “djeca nisu ostala zakinuta, a što se tiče starijih, njih ionako malo koristi javni gradski prijevoz”.
  Istodobno, tvrdi načelnik Soldat, u općini se radilo na drugim projektima od općeg interesa poput plinofikacije, javne rasvjete, izgradnje kanalizacije i drugih projekata.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog