Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Komemoracija poginulim braniteljima

  Komemoracijom, odnosno molitvom, paljenjem svijeća i polaganjem vijenaca kod spomenika na Vijencu kardinala Alojzija Stepinca započelo je obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja. Komemoraciji su bili nazočni predstavnici Grada, Hrvatske vojske, Policije i braniteljskih udruga proisteklih iz Domovisnkog rata.
  Povodom predstojećeg blagdana u nedjelju u 18,30 u katedrali će biti služena misa za mir i domovinu, a u Domu Hrvatske vojske u 20 sati počet će program kojim Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata obilježava te blagdane. Na humanitarnom će koncertu nastupiti Đakovčanke, Bećarine, Tamburaški sastav Kadenca i Mix band.

  Na komemoraciji kod spomenika poginulim braniteljima zatekli smo i Mariju Šarić, rođenu Prpić iz Gorjana koja je prije 42 godine otišla u Sjedinjene Američke Države. Ona nije krila svoje razočaranje izostankom građana na komemoraciji. Mnogi su se razočarali, svjesni su toga i Hrvati u dijaspori, no to nije razlog da se zaborave branitelji, smatraju. “Očekivala sam više građana, bar rodbinu poginulih branitelja, očekivala sam branitelje….”, kroz suze ističe Marija kojoj je životni san vratiti se u Hrvatsku, u Gorjane. Kaže da joj je veza s rodnim krajem Radio Đakovo.

  1 komentar

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog