Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • SDP se pretvorio u neoliberalnu partiju, tvrdi Vinković

  Prošlotjedni verbalni rat đakovačkih političara, odnosno dojučerašnjih stranačkih kolega, nastavlja se i danas, a za to se pobrinuo gradonačelnik Zoran Vinković koji je konferenciju za novinare počeo konstatacijom da “socijaldemokracija više ne stanuje u Hrvatskoj jer se SDP pretvorio u neoliberalnu stranku”. Ilustrirajući tu tvrdnju naveo je pad standarda građana, pad proizvodnje, porast broja nezaposlenih, povećanje PDV-a, fiskalnu centralizacija umjesto najavljivane decentralizacije, te namjeru Kukuriku koalicije da donese novi zakon o zemlji. “Ukoliko Vlada uistinu ne učini nešto ne samo sa statusom Ergele, đakovčakim natječajem za zemlju, rodilištem, ali i ukupnim stanjem u zemlji Đakovčani će opet na prosvjed”, potvrdio je gradonačelnik.
  Ocijenivši skandaloznima Matkovljeve izjave o novom zakonu o zemlji Vinković ga je optužio da po “partijskoj liniji” mora braniti taj, kako ga je nazvao, “mafijaški” zakon umjesto ministra poljoprivrede. “Niti će doći do povećanja obradivih površina, zapošljavanaja, niti do povećanja proizvodnje, a zakon ne štiti ni od prodaje zemlje strancima”, poručio je Vinković istaknuvši da će taj zakon biti “smrt za obiteljska poljoprivredna gospodarstva, ratare i stočare”.
  Podsjetivši da je upravo đakovački SDP prije dvije godine podržao prosvjede za vraćanje pravnog statusa Ergeli, Vinković je odbacio optužbe da je odgovoran što je Ergela ostala bez 600.000 kuna. “Nisam želio završiti u Remetincu dajući suglasnost da zemlju dobije “fantomski” HCK sa sjedištem u Lipiku”, poručio je Vinković čelnicima lokalnog SDP-a koje je nazvao kvazipolitičarima.
  Vinković je odbacio i optužbe o nerealno planiranom gradskom proračunu podsjetivši da osim dva amandmana HNS-a nije bilo drugih primjedbi kada se proračun usvajao. Pozvao je stoga “političare koji imaju moć” da pomognu pri osiguranju planiranih državnih potpora.
  Svom saborskom i donedavnom stranačkom kolegi Tomiću poručio je da nastavi i dalje spavati, jer kada se probudi nakon lokalnih izbora shvatit će kome su građani dali povjerenje, a to, kako je rekao, sigurno neće biti SDP, odnosno neoliberalna partija zbog sve lošijeg života u Hrvatskoj.

  omentara

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog