Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Budući maestro iz Forkuševaca: “Želim učiti od najboljih”

  S prosjekom 4,9 okončao je svoju prvu godinu studija orkestralnog dirigiranja na Muzičkoj akademiji u Zagrebu mladi i nadareni glazbenik Davor Kelić- budući maestro iz Forkuševaca, o kojem smo točno prije godinu dana objavili priču koja je izazvala veliko zanimanje.
  Upravo zahvaljujući priči koju smo objavili Davoru su se javili sponzori čije stipendije su mu omogućile normalno školovanje. Stoga je zahvalan Lions klubu Buga iz Đakova i osječkom HNK koji su mu osigurali po tisuću kuna stipendije. “To mi je i više nego dovoljno, no moje školovanje je skupo, što ne očekujem da svi shvate, pa se pribojavam da mi neće biti dovoljno za buduće planove”, iskreno priznaje zahvalni Kelić.
  Mlad i znanja žedan budući maestro iz Forkuševaca ne krije svoje ambicije jer, kako kaže, osim od svog profesora Uroša Lajovica kojega izuzetno cijeni, ali i od drugih u Hrvatskoj, želi učiti i od najboljih dirigenata svijeta.
  “Uistinu želim otići negdje vani, vidjeti izuzetnog dirigenta koji će me fascinirati, zaprepasti toliko da odem doma plačući, da vidim koliko mi toga ostaje za naučiti i kad sam se raspitao za imena i cijene seminara koje drže najbolji dirigenti, shvatio sam da je to izuzetno skupo, odnosno oko 1.500 eura, što je više od pola moje godišnje stipendije i meni trenutačno nemoguće”, realan je budući dirigent.
  Davor ne isključuje mogućnost i povratka u Slavoniju jednom kad završi školovanje, no, kaže da još ima puno učiti. Stoga, osim redovitog studija orkestralnog dirigiranja, pohađa i Glazbenu školu Pavla Markovca, također u Zagrebu, kod profesora Nikše Bobetka, prvog kontrabasiste Zagrebačke filharmonije. “Gudači sačinjavaju gotovo pola orkestra i jako je dobro poznavati gudačku tehniku i način sviranja i to će pomoći”, samouvjeren je Davor koji s ponosom ističe svoje Forkuševce iz kojih je krenuo u osvajanje glazbenog svijeta.
  Poželimo mu sreću i primjerene materijalne uvjete na tom putu kako bi upravo svojim radom, upornošću, zalaganjem i talentom ostvario svoje želje, snove i ambicije.
  Budući maestro iz Forkuševaca rado bi, kako kaže, nastupio i u Đakovu i pokazao zapravo za što se priprema.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog