Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Vlada pogoduje krupnom kapitalu, tvrde i Hrvatski laburisti

  Ocjenom da Vlada pogoduje krupnom kapitalu i o stavlja selo bez seljaka, i osječko-baranjski laburisti pridružili su se kritikama na račun Prijedloga zakona o poljoprivrednom zemljištu. Traže o tome ozbiljnu javnu raspravu jer, kako se navodi u priopćenju, u ovome obliku on predstavlja “korak nazad i opasnost”.
  “Prihvaćajući trenutno zatečeno stanje “zdravo za gotovo” Hrvatska vlada će legalizirati sva pogodovanja kojima su se pojedinci bliski vlasti u posljednja dva desetljeća okoristili. Zbog toga smatramo da treba poštovati pravo prvenstva posjednika, ali samo onih koji su u posjed ušli na legalan način, odnosno putem provedenih javnih natječaja”, ističu laburisti koji upozoravaju da je intencija predloženog zakona osigurati potpunu kontrolu poljoprivredne proizvodnje od strane nekoliko danas najjačih proizvođača koji su ujedno i najveći uvoznici hrane, stoga postoji opravdana bojazan da će u trenutku kada potpuno ostvare monopol na tržištu hrane krenuti linijom manjeg otpora, te postupno gasiti proizvodnju što je već viđeno u slučaju mljekarske industrije.
  Tvrde također da je obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo, koje treba biti nositelj proizvodnje, ovakvim prijedlogom stavljeno u nepovoljan položaj i opravdan je strah da će i ono malo mlađeg stanovništva što je ostalo na selu zauvijek napustiti svoja gospodarstva.
  Hrvatski laburisti osječko-baranjske županije pozdravljaju, međutim, nastojanja Vlade da putem ovog Zakona stavi u funkciju neobrađeno poljoprivredno zemljište.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  Blog