Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • HDZ: Novi zakon o zemlji agresija je na obiteljska gospodarstva

  Predsjednik Gradskog vijeća Tomislav Vuković, na temelju zahtjeva oporbenih vijećnika HDZ-a, HSS-a, HSP-a i nezavisnog vijećnik Vinka Jamnića, planira uskoro sazvati sjednicu Gradskog vijeća na kojoj bi se raspravljalo o raspolaganju državnim poljoprivrednim zemljištem. Krajnji rok za održavanje izvanredne tematske sjednice Gradskog vijeća po zahtjevu oporbenih vijećnika je kraj mjeseca, ističe predsjednik koji, kako nam je potvrdio, ne očekuje probleme pri sazivanju sjednice.
  Podsjetivši na zahtjev oporbenih vijećnika za sazivanje izvanredne sjednice Gradskog vijeća predsjednik HDZ-a Ante Raspudić na konferenciji za novinare istaknuo je da je poljoprivreda jedina grana na kojoj grad može temeljiti svoj razvoj, no da o tome gradska vlast ne vodi dovoljno računa, pa su poljoprivrendici prepušteni sami sebi. ” Iza nas je četvrti natječaj, a poljoprivrednici još nisu dobili zemlju, gdje je tu odgovonost gradonačelnika koji krivnju već 12 godina prebacuje na druge”, konstatirao je Raspudić.
  Upozoreno je i na brojne nepravilnosti i netransparentnosti u radu Povjerenstva za zemlju zbog čega HDZ, kako ističe Josip Tomičić, traži da u sastav povjerenstva uđu i predstavnici oporbe i seljačkih udruga. Od SDP-a očekuje da prestane “bezglavo” braniti kriminalni zakon jer on nije dobar.
  Za Vladu Grizelja novi zakon o zemlji “agresija je na obiteljska poljoprivredna gospodarstva, veća čak i od one iz Domovinskog rata. “Ne znam u čije ime se zemlja oduzima obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima i daje se korporacijama i bankama u vlasništvu stranog kapitala”, rezignirano zaključuje Grizelj.

  omentara

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog