Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Za inspekciju izbor ravnatelja je zakonit

  Nakon što smo jučer objavili informaciju koju smo dobili iz Ministarstva prosvjete da je 11. srpnja konačni rok za očitovanje ministra Željka Jovanovića o izboru direktora Gimnazije Antuna Gustava Matoša, danas smo dobili nalaz prosvjetne inspekcije koja je na temelju zahtjeva Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu Osječko-baranjske županije izvršila uvid u izbor ravnatelja.
  U izvješću više prosvjetne inspektorice Jasne Galić Minarik, koja je obavila inspekcijski uvid 26. lipnja, navodi se da “izabrani kandidat Zlatko Mrkić ispunjava uvjete za ravnatelja škole, te da je natječajni postupak i izbor ravnatelja proveden u skladu s odredbama Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi i Statuta škole, te da nema razloga za poduzimanje mjera prema Zakonu o prosvjetnoj inspekciji”.
  Osim uvida u natječajnu dokumentaciju, u izvješću o inspekcijskom nadzoru, koji je poslan i Ministarstvu obrazovanja, konstatirano je da oba kandidata ispunjavaju uvjete, a navode se i ostale pojedinosti oko izbora novog ravnatelja, odluka Školskog odbora, glasovanje pojedinih članova, kao i konstatacija da su nezadovoljni djelatnici škole uputili dopis ministru obrazovanja kojim od njega traže da uskrati suglasnost novom ravnatelju jer su zadovoljni radom dosadašnjeg.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog