Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Večeras otvorenje 46. Đakovačkih vezova

  Programom pod nazivom “Oj Đakovo, Šokadijo stara, tebe diči tvoja katedrala” večeras u 21 sat ispred katedrale bit će otvoreni 46. Đakovački vezovi. U programu po scenariju Mirka Ćurića sudjeluju brojni glumci, pjevači, tamburaški sastavi, pjevačke skupine i kulturno umjetnička društva.
  Prije toga, odnosno u 20 sati na Strossmayerovom trgu program će izvesti Folklorni ansambl dr. Ivana Ivančana, a u vezovskom šatoru u kasnim večernjim satima nastupit će Slavonske lole.
  Današnji program vezova počeo je u Muzeju Đakovštine otvorenjem etnografske izložbe obitelji Zdenka Šarčevića. Izložba je naslovljena “Oj, Perkovci i Novi i Stari u vama su lole i bećari”, a obuhvaća predmete iz šokačkog kućanstva koji su se nekada koristili. Etnografska zbirka obitelji Šarčević inače se kao stalni postav nalazi u obiteljskoj kući u Pavićevoj ulici 7 u Đakovu, u dvije sobe, gdje je zainteresirani mogu razgledati.
  Uz obitelj Šarčević, autorica izložbe je etnologinja Branka Uzelac.
  U sklopu današnjeg vezovskog programa je i pučko crkveno pjevanje koje će se, s početkom u 18 sati, održati u samostanskoj crkvi.
  Sinoć su u vezovskom šatoru proglašeni rezultati ocjenjivanja kulena. Šampinski pehar ponio je Josip Sikra iz Đakova, vicešampion je OPG Rajković iz Luga, a pehar za treće mjesto osvojila je Barica Juroš iz Kuševca.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog