Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • “Dobro došli u Strossmayerov grad na 46. Đakovačke vezove”

  Programom pod nazivom “Oj Đakovo, Šokadijo stara, tebe diči tvoja katedrala, u kojem je sudjelovao veliki broj glumaca, pjevača, tamburaških sastava, pjevačkih skupina i KUD-ova, sinoć su na pozornici ispred katedrale otvoreni 46. Đakovački vezovi. Po tradiciji, Vezove je otvorio gradonačelnik Zoran Vinković koji je tom prigodom zaželio “dobrodošlicu u Strosmayerov grad, u srce Slavonije, u grad koji od 1506. godina ima ergelu lipicanaca, u grad Vezova jer Vezovi su Đakovo, Vezovi su Slavonija, Vezovi su Hrvatska”.
  Uz velik broj posjetitelja, otvorenju su bili nazočni i brojni gosti i uzvanici, predstavnici političkog, kulturnog, crkvenog i javnog života županije, grada, a u ime pokrovitelja predsjednika Sabora Republike Hrvatske, nazočan je bio njegov izaslanik potpredsjednik Sabora Nenad Stazić.
  Program ovogodišnjih Vezova nastavlja se danas u 17 sati koncertom orguljaške glazbe u katedrali. Uz maestra Vinka Sitatrića na orguljama, nastupit će i Katedrali zbor pod ravnanjem maestra Ive Andrića.
  Na pozornici u Strossmayerovom parku u 19,30 počinje program pod nazivom Đakovština u pjesmi i plesu, a u 21 sat nastupit će gostujuće skupine.
  Kao i svake večeri, glazbeni program se nastavlja u vezovskom šatoru, a večeras nastupaju Slavonski dukati i Stjepan Jeršek Štef.
  U sklopu programa ovogodišnjih 46. Đakovačkih vezova su i brojna sportska događanja, a izdvajamo vaterpolska natjecanja u sklopu 3. Hrvatske vaterpolo lige skupina Slavonija, što se danas održavaju na gradskom bazenu.
  Istodobno, na hipodromu su u tijeku konjička natjecanja, a dio tih natjecanja održat će se sutra u zatvorenoj jahaonici.
  Središnji dio 46. Đakovačkih vezova je sutrašnja svečana povorka svih sudionika koja će proći ulicama grada u 8,30 sati,a potom se program nastavlja na pozorsnici u STrossmayerovom parku.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog