Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Korisnicima gradskog proračuna kasni plaća!

  Već godinu dana, kako javlja jedna naša slušateljica, koja želi ostati anonimna, u Dječjem vrtiću Đakovo, ali, kako tvrdi slušateljica, i u drugim gradskim tvrtkama i ustanovama, sustavno se krše zakonske odredbe vezane uz isplatu plaće do 15. u mjesecu. U Dječjem vrtiću s današnjim danom još uvijek nije isplaćena plaća za lipanj, tvrdi naša slušateljica.
  Ravnateljica Vrtića Pavka Sekereš potvrdila nam je tu informaciju uz obrazloženje da je uzrok tome situacija u gradskom proračunu. Navodi da su ti problemi prisutni od početka 2012. godine.
  “Već 11 godina djelatnici zaposleni u gradskoj upravi i ustanovama koje se financiraju iz gradskog proračuna navikli su primati plaću 1. ili 2. u mjesecu, radili ili ne radili i dosad grad nije ostao dužan niti jednu plaću. Međutim, od 2009. godine prisutni su problemi u gradskom proračuni i to je razlog ovoj situaciji, kao i stanje u gospodarstvu”, izjavio je za naš Radio gradonačelnik Zoran Vinković. Dodaje da se plaća za prethodni mjesec isplaćuje do kraja mjeseca i tako će biti i sada jer, kako kaže, danas će ići plaća za sve djelatnike na gradskom proračunu.
  Stanje je ozbiljno, upozorava gradonačelnik Vinković uz poziv svim gradskim ustanovama na racionalizaciju svih troškova. Postoji još jedna mogućnost, kaže gradonačelnik, ako se nekome ne sviđa takva situaciji može potražiti sreću i izvan gradskih ustanova, dodaje.
  “Bez obzira na tešku gospodarsku situaciju, grad funkcionira i nastoji funkcionirati kao i dosad”, zaključuje gradonačelnik, a kao jedan od najvećih udara na gradski proračun navodi mini poreznu reformu Ministarstva financija.

  1 komentar

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog