Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • HNS: “Niska razina političke komunikacije šteti ugledu Đakova”

  Čelnici đakovčakog HNS-a nezadovoljni su razinom političke komunikacije u gradu jer ona, kako kaže Ivica Mandić, šteti imidžu grada. Stoga je uputio apel akterima aktualnih političkih zbivanja da povedu računa o izgovorenoj riječi. “Ako imamo svakih pet dana “lopovi”, “kriminalci”, kuda to vodi”, pita se Mandić.
  Kao pozitivna primjer, Mandić je naveo komunikaciju s Hrvatskom vladom čija ministarstva financijski prate brojne đakovačke projekte. Tako je istaknuo Ministarstvo kulture koje je u različite projekte, kako je izračunao, uložilo 1,3 milijuna kuna, a najavljuje i skori dolazak predstavnika Hrvatskih cesta u Đakovo s kojima će se razgovarati o rekonstrukciji Pereradovićeve ulice. “To je prioritena investicija u sklopu koje će se, osim kolnika i pješačke staze, izgraditi i biciklistička staza”, najavio je Mandić, s tim da će izgranju pješačke staze financirati grad. U završnoj je fazi i osiguranje zemljišta za industrijske zone u Širokom Polju i Đakovu, konstatirao je Mandić.
  Direktor Đakovčakog vodovoda Vlado Koren najavio je i niz projekata u vodoopskrbi i odvodnji. Ove je godine predviđena rekostrukcija Trslane, bušenje novog bunara, a najavio je i daljnja ulaganja kojima bi se, kako je rekao, zatvorio vodoopskrbni prsten. Ove bi godine trebali početi i radovi za vodoopskrbi Budrovačkog brda, dok je vrijednost planiranih projekata odvodnje oko 70 milijuna kuna, ali bez aplikacije za europska sredstva. Naime, predviđeni su projekti koji bi u potpunsoti riješili sustav odvodnje u gradu i prigradskim naseljima. Koren očekuje da će se većina investicija u odvodnju financirati upravo iz fondova Europske unije.
  Komentirajući zbivanja u đakovačkoj Ergeli Ivica Mandić izrazio je nezadovoljstvo sporošću procesa, odnosno promjena u toj ustanovi.

  omentara

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog