Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Hodočasnici ni ove godine neće moći u dragotinsku crkvu!?

  Ni ove godine, a zbog mjera predostrožnosti, odnosno sigurnosti, hodočasnici Gospi Dragotinskoj neće moći ući u crkvu. Naime, iako su radovi na obnovi te crkve, čiji se strop urušio početkom rujna 2009. godine, u tijeku, crkva još uvijek nije u potpunosti sigurna. Radi se na stabilizaciji pojedinih dijelova koji su u vrlo lošem stanju, pojašnjava nam župnik Darko Tvrdojević koji, kako kaže, mora slijediti upute stručnjaka i nadzornog inženjere, pa će slavlje Velike Gospe i ove godine biti oranizirano na otvorenom, odnosno ispred Crkve. Bude li u međuvremenu kakvih promjena, hodočasnici će na vrijeme biti informirani, najavljuje župnik Tvrdojević.
  U sklopu radova na obnovi crkve dosad je obnovljen strop, stabilizirani su nosivi zidovi, nova konstrukcija krovišta i ožbukana je glavna lađa crkve. U samoj apsidi crkve postoje još uvijek dijelovi, odnosno pukotine koje treba sanirati.
  Dosad je u obnovu dragotinske crkve utrošeno 1,1 milijun kuna, a sredstva su najvećim dijelom osigurana iz Ministarstva kulture. Očekuje se da će za preostali dio obnove trebati osigurati još oko milijun kuna.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  Blog