Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • HDZ: Vladajući zbrinuli podobnike, pa odustali od promjena u skupštinama

  Uoči sutrašnjeg, trećega pokušaja da se održi 22. sjednica Gradskog vijeća, oživljava i politička scena u gradu. Tako su danas , u razmaku od dva sata, održane dvije konferencije za novinare na temu sutrašnje sjednice. Prvu je sazvao predsjednik đakovačkog HDZ-a Ante Raspudić, izrazivši neslaganje skidanjem s dnevnog reda točke o imenovanjima predstavnika u skupštine trgovačkih društava u gradskom vlasništvu. HDZ je, kako je rekao, još prije nekoliko mjeseci podržao prijedlog SDP-a o izmjenama Statuta grada, kako bi se i drugim predstavnicima omogućilo sudjelovanje u skupštinama gradskih poduzeća, a ne samo gradonačelniku Zoranu Vinkoviću, koji je po prijašnjem Statutu bio jedini predstavnik. Od izglasavanja je prošlo 4-5 mjeseci i ništa se dalje ne dešava, izjavio je Raspudić:
  – Zašto? Da li smo išli u izmjene Statuta samo zato da bi prislili gradonačelnika Zorana Vinkovića i zaposlili suprugu od gospodina Matkova u Vodovodu, ili predsjednika Gradskog vijeća u Univerzalu? To nas je zadovoljilo pa SDP i HNS odustaju od promjena, zaključio je Raspudić.
  HDZ to neće podržati i traži da se za svako radno mjesto u gradskim poduzećima raspišu natječaji, pa tako i za direktora Vodovoda za kojega se natječaj, kako je izjavio Raspudić , ne raspisuje već tri godine. – Svjedoci smo da se već dvije sjednice ne može okupiti kvorum, pa gdje je ta vladajuća većina koja sebe voli tako nazivati i zašto sada ne preuzme odgovornost u interesu građana, zapitao je Raspudić:
  – TRažimo da se za svako radno mjesto u trgovačkim društvima, pa i za direktora Vodovoda raspiše javni natječaj. Apeliramo, i zato će sutra vijećnici HDZ-a doći na sjednicu, ali ćemo tražiti raspravu i o Vodovodu i o Univerzalu, poručio je Raspudić.
  Dopredsjednik HDZ-a Goran Soldo osvrnuo se na poslovanje gradskih trgovačkih društava, čija se, kako je rekao, neeefikasnost i neučinkovitost prelamaju preko leđa građana koji zbog toga znatno skuplje plaćaju cijene komunalnih usluga, vode i parkiranja.
  Soldo je prozvao direktora Đakovačkog vodovoda i zbog izgubljenih sudskih sporova:
  – Građani plaćaju višemilijunske iznose zato što je direktor Vlado Koren nezakonito otpustio nepodobne djelatnike koji su prijavili njegove kriminalne radnje. Tako i sudski spor s bivšom pravnicom građani moraju platiti pola milijuna kuna, ustvrdio je Soldo. Vodovod očekuju i drugi višemelijunski sudski troškovi, pa je pitanje je li to pravi razlog što građani vodu plaćaju 40 posto skuplje nego 2009. godine, zaključio je Soldo.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog