Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Ogorčeni zatvaranjem poštanskog ureda Selčani pitaju: Što je sljedeće na redu; ambulanta?!

  Mještani Selaca Đakovačkih od danas više nemaju poštanski ured, a obavijest o zatvaranju dobili su u petak zbog čega ih se desetak danas okupilo ispred zatvorenog ureda. Ogorčeni su i strahuju da će tako ostati i bez ambulante.
  Predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Ivica Rončević za zatvaranje poštanskog ureda odgovornost prebacuje i na gradsku vlas jer nije, kako ističe, željela sudjelovati u sufinanciranju rada ureda, što je ponudila Uprava Hrvtske pošte.
  Iako će mještani koji nisu u mogućnosti putovati u Đakovo dio poštanskih usluga obaviti kod poštara, to, kako ističe predsjednik Vijeća Mjesnog odbora, nije dovoljno jer otvara mogućnost zloupotreba.
  Osim na gradsku vlast, Selčani prozivaju i središnju državnu vlast i zamjeraju joj da zanemaruje ruralne krajeve. Zbog takvog odnosa prema selu sve je više mladih koji odlaze trbuhom za kruhom, a unazad desetak godina broj mještana u Selcima, kako navode, smanjio se sa 2.100 na 1.788.
  O zatvaranju poštanksog ureda u Selcima Đakovačkim oglasio se otvorenim pismom Upravi Hrvatske pošte i prozvani gradonačelnik Zoran Vinković koji ističe da se Uprava Hrvatskih pošta u sklopu zatvaranja 45 poštansih ureda diljem Hrvatske rukovodila samo ekonomskom logikom, ne uvažavajući interese lokalne zajednice. Izražavajući nezadovoljstvo takvim stavom, gradonačelnik Vinković odbacuje suodgovornost za zatvaranje ureda jer, kako kaže, “uloga gradova i općina nije franžiszno poslovanje poštanskog ureda”.
  Osim jedinica lokalne samouprave, i državne tvrtke, poput Hrvatske pošte, dužne su osigurati građanima standarde primjerene 21. stoljeću, ne vodeći se samo golom matematikom profita, tvrdi đakovački gradonačelnik. Također upozorava da je Uprava Hrvatskih pošta mogla, po uzoru na Veliku Britaniju, razraditi takav model kojim bi se iz sredstava EU osigurala sredstva za subvencioniranje rada pošte, što bi pridonijelo razvoju ruralnih područja. Umjesto toga, iz pošte, kako tvrdi gradonačelnik Vinković, najavljuju zatvaranje još 150 do 200 ureda.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog