Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • “Djeca u igri, pjesmi i plesu”

  U organizaciji Kulturno-umjetničkoga društva „Sloga“ jučer je u Satnici Đakovačkoj održana 4. Dječja smotra folklora pod nazivom „Djeca u igri, pjesmi i plesu“. Sudjelovale su dječje skupine kulturno-umjetničkih društava iz Satnice Đakovačke, Gašinaca, Kuševca, Drenja, Budrovaca, Vladislavaca, Đeletovaca, Donjeg Miholjca, Baranjskog Petrovog Sela, Podravske Moslavine i Zagreba.
  U prvom dijelu programa djeca su se natjecala u igrama kao što su runjenje kukuruza, skakanje u vreći, nošenje jaja u žlici, bacanje potkove i natezanje užeta. Najuspješnija je bila dječja skupina KUD-a „Grančica“ Đeletovci, drugoplasirana je dječja skupina KUD-a „Dukat“ Vladislavci a na trećem mjestu nalazi se dječja skupina KUD-a „Sveta Klara“ iz Zagreba.
  Program je nastavljen svečanim mimohodom od mjesne škole do parka Dobrovoljnog vatrogasnog društva Satnica Đakovačka gdje su se dječje skupine predstavile svojim folklornim programom na ljetnoj pozornici. Po završetku programa za sve sudionike smotre domaćini su priredili večeru u velikom domu a za voditelje skupina organiziran je „okrugli stol“ na kojemu su razgovarali o realizaciji smotre i daljnjoj suradnji. (Tekst i foto: Željko Vurm)

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog