Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Europski standardi u brizi za starije i nemoćne

  Dvanaest milijuna kuna vrijedna investicija dogradnje Doma za starije i nemoćne osobe, u kojem će biti smješten odjel pojačane njege, trebala bi biti u funkciji do kraja godine, a njome će , kako je rečeno tijekom posjete župana Vladimira Šišljagića toj ustanovi, budući korisnici dobiti najsuvremenije europske standarde.
  Za opremanje suvremeno izgrađenog prostora osigurano je 4 milijuna kuna, a osim smještaja pedesetak osoba, na tom će odjelu u prvo vrijeme posao naći 25 medicinskih sestara, njegovateljica, spremačica i jedan fizioterapeut, istaknula je ravnateljica Branka Barna.
  Osim tog novog odjela, postoji mogućnost da se kapacitet đakovačkog Doma za starije poveća, ali bez dodatnog ulaganja, najavljuje ravnateljica Barna. Naime, slijede izmjene zakona koji regulira tu djelatnost, pa bi đakovački Dom, uz postojeće prostorne i kadrovske uvjete mogao povećati svoj kapacitet za dvadesetak, tridesetak mjesta. Time bi se povećao kapacitet sa sadašnjih 200 korisnika, a smanjila bi se i lista čekanja na kojoj je oko 600 zamolbi. Na mjesto u đakovčakom Domu za starije i nemoćne čeka se između tri i četiri godine.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  Blog