Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Deseti Strossmayerovi dani u znaku Strossmayera graditelja i njegove prepiske sa Račkim

  Povjerenstvo za organizaciju Strossmayerovih dana razmotrilo je danas posljednje pripreme za nastavak te kulturno-znanstvene manifestacije koja je se ove godine održava po deseti put, a počela je u nedjelju koncertom Zagrebačke filharmonije.
  Deseti Strossmayerovi dani nastavljaju se, kako najavljuje predsjednik Povjerenstva Ivica Mandić, u petak u 11 sati otvorenjem izložbe pod nazivom “Biskup Strossmayer – graditelj” u Muzeju Đakovštine gdje će biti izložene fotografije građevina koje je za svoga života najpoznatiji đakovački biskup financirao u različitim mjestima. “Strossmayerova graditeljska ostavština tim je veća kada se zna da on nije bio najbogatiji čovjek toga vremena”, naglasio je Mandić.
  U subotu će u Središnjoj nadbiskupijskoj i fakultetskoj knjižnici na znanstvenom skupu biti riječi o prepisci Strossmayera i Račkog, a izlagači su akademik Stjepan Damjanović i prof. dr Niko Ikić.
  Ove godine, kako je najavio predsjednik Povjerenstva Ivica Mandić, očekuje se dolazak i ministrice kulture i potpredsjednika Sabora.

  1 komentar

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog