Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • “Ne želimo deponiju smeća u centru grada”, poručuju stanovnici Kuhačeve i Ružičkine ulice

  “Ne želimo u centru grada deponiju smeća”, poruka je peticije koju je potpisalo četrdesetak mještana Kuhačeve i Ružičkine ulice u Đakovu ogorčenih zbog blizine stovarišta, kako tvrde, smeća tvrtke Kongora iz Zagreba koje se nalazi u dvorištu bivše Panove trgovine.
  Rješenje o legalizaciji sakupljanja, obrade i privremenog skladištenja neopasnog otpada, koje je izdao Upravni odjel za prostorno uređenje, graditeljstvo i zaštitu okoliša iz Osijeka, revoltiralo je i razočaralo stanovnike te ulice, a najviše prvog susjeda Zlatka Hardija, veterinarskog inspektora, koji je ogorčen i ljut ponašanjem državnih institucija. Preostaje mu još jedino, kako kaže, Upravni sud nakon što je Ministarastvo zaštite okoliša odbacilo žalbu koju je podnio zajedno s Gradom. Hardi ističe da je ukazivao i na druge propuste, no ni to nije koristilo.
  Umoran i rezigniran pojašnjava što znači svakodnevno živjeti uz deponiju, buđenje uz buku radnih strojeva, podrhtavanje tla od težine bala koje se istovaraju, smrad, posebno tijekom vrućina, glodavci i drugi namtenici koji dolaze sa smećem koje, kako kaže, stiže iz cijelog svijeta, a imao je i verbalnih sukoba sa djelatnicima stovarišta.
  Obitelj Hardi žalila se i nadležnima u gradskoj upravi, no ni to nije pomoglo. “Samo jedan prometni znak na početku ulice sve bi riješio. Ovako mala ulica i nije za teške kamione, no više ne mogu, umoran sam, prepustio sam se, svejedno mi je, pa makar to učinili i ispred katedrale”, razočarano zaključuje.
  Podršku žiteljima Kuhačeve i Ružičkine ulice dali su i čelnici đakovačke podružnice Zelene liste Goran Augustinović i Željko Kajtar na konferenciji za novinare kojom su željeli skrenuti pozornost šire javnosti, ali ponovo i nadlženih državnih institucija, na ovaj problem.

  1 komentar

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog