Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Vinković: “Žele me razvlastiti”

  Ne stišavaju se reakcije na najavljene izmjene Statuta Grada. Danas se o tome očitovao i gradonačelnik Zoran Vinković istaknuvši da je cilj takvim inicijativama “vezanje ruku gradonačelniku”.
  “Određene političke stranke i pojedinci žele definitivno razvlastiti utjecaj gradonačlenika u odlučivanju u trgovačkim društvima koja su u većinskom vlasništvu Grada”, poručuje Vinković.
  On je, kako ističe, protiv izmjena jer će one dovesti do dvovlašća, te podsjeća inicijatore takvih prijedloga da je i po zakonu gradonačelnik, kao neposredno izabrana izvršna vlast, jedino odgovoran za ukupno stanje u gradu.
  “I dosadašnji sustav je izuzetno dobro funkcionirao i nema potrebe za njegovim mijenjanjem jer sve ostalo može dovesti, ne mojom krivnjom, nego, prije svega, krivnjom inicijatora ovakvih izmjena i trgovačka društva i Grad u situaciju koja će u mnogome podsjećati na grad Zagreb i nemogućnost normalnog odvijanja svakodnevnog života u Đakovu”, kazao je gradonačelnik.
  I pored izuzetno teške gospodarske i financijske situacije, grad normalno funkcionira, konstatirao je Vinković odbacivši i optužbe da najviše vremena provodi u Zagrebu, odnosno da je “vikend gradonačelnik”.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog