Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Kaznene prijave i protiv članova Uprave i NO Đakovštine d.d.

  Nakon sindikalnih čelnika Šime Oreškovića i Marija Vukovića, Koordinacija bivših radnika Đakovštine d.d. podnijela je kaznenu prijavu i protiv predsjednika i članova Nadzornog odbora te tvrtke Velimira Ferića, Ivana Cimermana, Branka Diklića i Tomislava Plavčića iz Đakova, Ivana Mitrovića iz Forkuševaca, te Jasne Gobin i Petre Zorić, predstavnica Hrvatskog fonda za privatizaciju u Nadzornom odboru Đakovštine d.d, objavio je na današnjem prosvjednom skupu ispred ulaza u tvrtku Radomir Blažević.

  “Navedeni članovi Nadzornog odbora nisu kontrolirali rad predsjednika Uprave i članova Uprave Đakovštine d.d. kako je propisano Zakonom o trgovačkim društvima i drugim zakonskim propisima čime neposredno snose odgovornost za stečaj đakvoštine d.d. i propast imovine vrijedne preko 300 milijun akuna, a odgovorni su i za gubitak 500 radnih mjesta”, navodi se u kaznenoj prijavi. Radnici traže da ti članovi NO vrate novac koji su dobili na ime nakande i uplate ga u državni proračun.

  Osim protiv članova Nadzornog odbora, bivši radnici Đakovštine kaznenu prijavu podnijeli su i protiv članova Uprave Paške Gašpara, Zvonka Grbavca, Ive Andrakovića i Ive Grbeše, a terete ih za nesavjesno poslovanje koje je dovelo do stečaja tvrtke.

  Bivšim radnicima Đakovštine d.d. u stečaju obratio se i  gradonačelnik i i odnedavno HDSSB-ov saborski  zastupnik Zoran Vinković  i Tomislav Pokrovac, predsjednik Sindikat hrvatskih seljaka.

  Novo okupljanje bivših radnika Đakovštine d.d. u stečaju najavljeno je za 3. svibnja u Hrvatskom domu kada će im se obratiti i stečajni upravitelj, rečeno je  na današnjem skupu uz napomenu da sljedećeg tjedna istječe i rok koji su bivši radnici Đakovštine dali Vladi za očitovanje o njihovim ranijim zahtjevima.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog