Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • SDP raskinuo koaliciju s HDSSB-om!

  Đakovački SDP raskinuo je koaliciju sa HDSSB-om i zbog toga nije održana današnja sjednica Gradskog vijeća. Tu odluku, kako ističe predsjednik Josip Matkov, SDP je donio 16. travnja, a kao razlog navodi da ta koalicija “nije dala očekivane rezultate”. Matkov očekuje novo preslagivanje u Vijeću, te tvrdi da nema razloga za prijevremene izbore. Osim toga, navodi da će  SDP nastaviti suradnju s gradonačelnikom Zoranom Vinkovićem na svim točkama koje su važne za grad.

  Aktualno stanje gradonačelnik Zoran Vinković i njegovi zamjenici ne smatraju krizom vlasti, nego krizom Gradskog vijeća. Gradonačelnik ističe da se ne boji prijevremenih izbora, no da će tijekom ovoga tjedna obaviti konzultacije sa svim političkim strankama o mogućem funkcioniranju Vijeća. Također naglašava da neće podleći mogućim pritiscima, niti pristati na ucjene. Ivica Mandić, predjsednik HNS-a, uz poziv na razum,  kaže da njegova stranaka niti jednom svojom gestom nije provocirala izbore, te da građani nisu zaslužili da se “zbog krize vlasti ne asfaltiraju ulice”.

  Predsjednik HDZ Ante Raspudić, uz ocjenu da gradski čelnici od Đakova prave “grad slučaj” ,  tvrdi da će ta stranka dati svoj konstruktivni doprinos rješavanju krize koja je zatekla gradsku vlast, a za Josipa Tokića,  HSP,  ovo je očekivani rasplet događaja koji će se pretvoriti u političku, ali i gospodarsku krizu.

  Nisu iznenađeni ni u HSS-u, kaže predsjednik Florijan Eberhardt, dok je HSU, kako najavljuje predsjednik Vinko Jamnić, već dao tehničku potporu SDP-u i HNS-u.

  omentara

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog