Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Novim Pravilnikom o doprinosima Vlada se igra računovođe i obećava više plaće

  Udruga Glas poduzetnika smatra kako će novi Pravilnik o doprinosima, oko kojeg je upravo završeno javno savjetovanje, izazvati velike probleme računovođama, koji smatraju da će, ako zaista stupi na snagu, praktički biti nemoguće točno obračunati plaću.

  Novim Pravilnikom o doprinosima Vlada se igra računovođe i obećava više plaće, dok računovođe i struka upozoravaju da bi zbog njega mogle kasniti plaće.

  Glavni problem proizlazi iz olakšica na mirovinski doprinos koje je Vlada uvela. Njihov iznos ovisi o visini bruto plaće, no utvrditi taj iznos postaje izazov kada zaposlenici u istom mjesecu rade za više od jednog poslodavca. Nedostatak preciznih podataka o bruto plaći kod svakog poslodavca stavlja računovođe u nezavidan položaj. Bez točnih informacija, računovođe nisu u mogućnosti precizno izračunati plaću niti informirati klijenta o očekivanom iznosu primanja.

  Iako je na javno savjetovanje pristiglo je čak 337 komentara – uglavnom računovođa ili poduzetnika, Vlada nije poslušala struku već je donijela odluku kojom dovodi u probleme mnoge koji će propisani Pravilnik provoditi u praksi, ističu u Udruzi Glas poduzetnika.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog