Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Zlatni jubilej Udruge Neven: “Ako najranjiviji među nama imaju mogućnost ostvariti svoje mogućnosti i snove uz pomoć svih nas, tada je i zajednica zdravija i zadovoljnija”

  Pod sloganom “Mi smo dio vas” sinoć je u Centru za kulturu održana svečana akademija u povodu 50. obljetnice djelovanja Udruge za pomoć osobama s teškoćama u razvoju “Neven”.

  „Jubilej je to koji pokazuje da je ova sredina među prvima prepoznala potrebu o sustavnoj skrbi za osobe s teškoćama u razvoju”, isticali su gosti i uzvanici čestitajući zlatni jubilej Udruge Neven.

  Svima onima koji su kroz dosadašnjih pedeset godina na bilo koji način dali doprinos radu i razvoju udruge; članovima, roditeljima, volonterima, podupirateljima, predstavnicima vlasti na svim razinama, Crkve i svima drugima, predsjednica doktorica Zdenka Konjarik uputila je riječi zahvale.

  „Sve što je napravljeno i što smo do sada postigli postigli smo zahvaljujući i vašoj potpori i razumijevanju. Udruga Neven je osnovana 17. listopada prije pedeset godina, kako su se mijenjali zakoni, zatim osnivanje vlastite države Hrvatske, te Domovinski rat, uvjetovali su i promjene u načinu rada Udruge. Kontinuiran i uporan rad od 1996. godine kad smo ponovno aktivirali rad nakon godina mirovanja, doveo nas je od druženja jednom tjedno u prostorima Gradskog vrtića do toga da se danas nalazimo u Registru pravnih osoba koje pružaju socijalne usluge. Trenutno smo registrirani pružatelji usluga za poludnevni boravak, psihosocijalnu podršku, stručnu procjenu, ranu razvojnu podršku pomoć pri uključivanju u program odgoja i redovitog obrazovanja, savjetovanje, psiho-socijalno savjetovanje i osobnu asistenciju”, naglasila je u svom obraćanju predsjednica dr. Zdenka Konjarik.

  Udruga zapošljava 52 djelatnika koji uporno i s velikim srcem rade i pomažu djeci, roditeljima, skrbnicima, a u konačnici i cijeloj lokalnoj i široj zajednici jer ako najranjiviji među nama imaju mogućnost ostvariti svoje mogućnosti i snove uz pomoć svih nas, tada je i zajednica zdravija i zadovoljnija. Zato se trebamo svi zajedno iz dana u dan truditi, otklanjati i fizičke i psihološke prepreke koje otežavaju život invalidnim osobama i osobama s poteškoćama u razvoju” ,poručila je predsjednica Udruge Neven.

  U svom je izlaganju istaknula da je najveći problem u radu udruge nedostatak vlastitog prostora pa je, kako je naglasila, cilj u sljedećem desetogodišnjem razdoblju izgradnja novog objekta na zemljištu koje je darovao Grad.

  U programu svečane akademije u povodu 50. obljetnice Udruge za pomoć osobama s teškoćama u razvoju „Neven” sudjelovali su: Muška vokalna skupina Bećarine, polaznici Dječjeg vrtića Đakovo, članovi KUD-a Tena, te sami članovi čiji nastup je publika toplo pozdravila, a prikazan je i film o dosadašnjem djelovanju udruge.

  Obilježavanje zlatnog jubileja Udruge Neven nastavlja se danas poslijediplomskim tečajem trajnog usavršavanja tijekom kojega će biti održano nekoliko predavanja, a središnja tema tečaja je „Utjecaj novih tehnologija i bolesti na rast i razvoj djece”.

  Predavanja se održavaju u Centru za kulturu, a početak je u 10 sati.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog