Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • “Za Strukovnu školu nova oprema i edukacija koja prati tu novu opremu značit će zapravo jedan iskorak naprijed”

  U sklopu programa obilježavanja 136. obljetnice rada danas su u Srednjoj strukovnoj školi Antuna Horvata otvoreni novoopremljeni praktikumi za kuharstvo, mesarstvo i pekarstvo-slastičarstvo koji se nalaze u zgradi radionica i Gradskoj nastavno-sportskoj dvorani, dok će također opremljeni vinski laboratorij i vinski podrum i kuhinja na školskom dobru u Trnavi biti otvoreni naknadno.
  Ukupna vrijednost opreme je oko 500 tisuća eura, a novoopremljeni praktikumi dio su projekta Regionalnog centra kompetentnosti VirtuOs u sklopu kojega je Srednja strukovna škola Antuna Horvata škola partner Ugostiteljsko-turističkoj školi iz Osijeka, istaknuo je ravnatelj škole Mirko Ćurić.
  „Za Strukovnu školu nova oprema, ali ne samo nova oprema, nego i edukacija koja prati tu novu opremu, značit će zapravo jedan iskorak naprijed. Jednostavno, naši praktikumi su bili već zastarjeli, nedovoljno funkcionalni da bismo mogli pružiti učenicima sve ono što nove okolnosti i novi uvjeti koji se propisuju traže. Naši učenici i nastavnici su dobili najprije edukacije i nakon toga opremu koja je najsuvremenija, koja može parirati sada bilo kojem praktikumu ne samo u Hrvatskoj nego i u inozemstvu i sada je na njima da to prenesu dalje na učenike, ali ne samo na učenike. Zadatak je Regionalnog centra kompetentnosti, odnosno nas kao partnera da to prenosimo i u zajednicu, odnosno na poslovne ljude, na ljude koji se bave određenim zanimanjima, znači da u onim područjima u kojima smo se mi u RCK profilirali da ti ljudi mogu doći kod nas na edukacije, a bit će i nekih manjih zanimanja, tako da će oni ovdje moći ostvariti određene mikrokvalifikacije koje im trebaju za njihov rad”, naglasio je ravnatelj Ćurić.
  Srednja strukovna škola pokazala se kao dobar partner u ovom projektu, naglasio je Andrej Kristek, ravnatelj Regionalnog centra kompetentnosti.
  „Nama je bitno da u regiji imamo dovoljno kvalitetnih i škola i uvjeta i prostora koji će zadovoljiti sve potrebe kako bi djeca koja odaberu ta zanimanja imala sve ono što im je potrebno kako bi naučili što više. Mogu reći da odlično surađujemo što je vidljivo i kroz ovu opremu i naše nastavnike i voditelje projekta i ravnatelja ”, poručio je Kristek.
  Program obilježavanja Dana škole nastavlja se svečanom akademijom u Hrvatskom domu.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog