Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • “Na vlasti u Đakovu nije Mama ŠČ nego Tata MM i njegovi vilenjaci”

  O aktualnim gradskim temama govorio je na današnjoj press konferenciji Zoran Vinković, predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika Osječko-baranjske županije.

  “U moje vrijeme, iznos plaća za sve ustanove, grad Đakovo i dječji vrtić bio negdje oko 6,5 milijuna kuna, danas se taj iznos penje na gotovo 30 milijuna kuna. To je način na koji gradska vlast troši novce zapošljavajući svoje podobnike i svoju rodbinu. Budući da se bliži i Eurosong, rekao bih da na vlasti u gradu Đakovu nije Mama ŠČ nego Tata MM i njegovi vilenjaci. U ovom gradu zapošljava se rodbina čelnika ovoga grada i stranački uhljebi. Tu naravno ne mislim na ljude koji su pošteno došli do svog radnog mjesta, imajući u vidu i određeni manjak određenih struka u tvrtkama ali gotovo 90 posto zaposlenih je do posla došlo uhljebljivanjem, odnosno preko veze”, rekao je na početku predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika Osječko-baranjske županije.

  Zoran Vinković govorio je o iznajmljivanju vezovskog šatora i Adventu u Đakovu.

  “Još uvijek nisam uspio pronaći račun za iznajmljivanje vezovskog šatora a svjedoci smo da je taj isti šator bio iznajmljen i na prošlim vezovima. Zanima me kao i većinu građana ako smo prodali novi šator za 239 tisuća kuna, koliki je iznos za plaćanje toga šatora? Ono što me najviše zasmetalo, mislio sam da su gradonačelnik i njegovi vlastodršci oko njega sposobni da osmisle advent, s obzirom na to da je zaposlio 50 novih ljudi u samom gradu, i ovih 250 u svim tvrtkama, zanimalo me zbog čega taj isti Grad plaća osmišljavanje Adventa? Ne znam tko je vlasnik te tvrtke niti me zanima, taj čovjek očigledno nije kriv jer je očigledno našao način da zaradi novac za svoju tvrtku. Radi se o iznosu nešto većem od 4 tisuće eura za osmišljavanje velikog Adventa ovdje u gradu Đakovu. Najbolnija stvar je što je takav sličan račun, samo s drugim nazivom plaćen i za osmišljavanje Đakovačkih vezova”, dodaje Vinković.

  Neizostavna tema bila je i ulica Petra Preradovića.

  “Sljedeća tema o kojoj ponovno želim progovoriti je ponovno ulica Petra Preradovića. Postavljam pitanje i tražim jasan i glasan odgovor: Ako je proveden natječaj, postoji li aneks ugovora s Hrvatskim cestama? Podsjetit ću da su radovi počeli 2017. godine, da su Hrvatske ceste trebale platiti cjelokupnu investiciju, a ti radovi nisu do dan danas završeni. Zanima me tko će platiti izgradnju nogostupa i kolnih ulaza u ulici Petra Preradovića? Ako to bude išlo na račun Grada Đakova i kroz proračun, to će biti neviđeni kriminal jer nitko nije dovoljno bogat da troši novce građana grada Đakova ako je taj novac bio osiguran u proračunu Hrvatskih cesta, i ti radovi su već odavno trebali biti završeni”, kaže predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika Osječko-baranjske županije.

  Dotaknuo se Vinković i dvorane za tenis za koju je građevinska dozvola izdana prije 6 godina.

  “Samo jedan primjer investicije gdje je građevinska dozvola bila izdana prije gotovo 6 godina, radi se o dvorani za tenis. Ako dođe do gradnje, iskreno se nadam da kamen temeljac neće biti zakopan u godini kada budu dolazili izbori. Tražim da ta dvorana bude dana na upravljanje Tenis klubu Đakovo, na način kako su i drugi objekti dani na upravljanje upravi sportskih klubova. Upravi Tenis kluba je rečeno da ako žele da se krene s izgradnjom dvorane, da se mora uhljebiti još barem 5 zaposlenika iz određenih gradskih tvrtki.”

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog